Hoito-, kuntoutus- ja palvelupolku

Nepsy-asiakas usein eksyy näillä poluilla, koska juurisyytä arjen pulmiin ei ole välttämättä löydetty. Joku on kuvannut nepsy-asiakkaan kokeneen olevansa järjestelmäämme sopimaton ja palveluihin huolimaton asiakas. Oikeata ovea ei meinaa helposti löytää. Olisi hienoa, jos se oikea ovi hiljalleen löytyisi ja taholta toiselle lähettely vähenisi.

Materiaali

Tähän osioon on kerätty Lapin alueella kehiteltyjä polkuja, joiden toivomme auttavan palvelu- ja kuntoutusjärjestelmien viidakossa. Jos löydät materiaalien joukosta työkalun / välineen, jonka haluat ottaa omaan käyttöösi, niin klikkaa sitä. Sivun yläosasta löytyy "lataa ↓ painike" – lataa työkalu/väline ja tallenna omalle koneellesi! Voit täyttää haluamaasi lomaketta sähköisesti tai vaihtoehtoisesti tulosta tyhjä lomake itsellesi ja täytä se käsin!

Neuropsykiatrisesti oireilevan nuoren kuntoutuspolku Länsi-Pohjassa – Kolpeneen pilotti

Lasten Kaste -hankkeen Kolpeneen pilotissa on kuvattu neuropsykiatrisesti oireilevan nuoren kuntoutumisen moniammatillinen tukeminen prosessin Länsi-Pohjassa. Malli on tehty huolen esille tulemisesta tutkimiseen ja arjen tukemiseen. Erityisesti keskitytään muutos- ja nivelvaihetyöskentelyyn. Malliin on koottu perheille tukea tarjoavat tahot. Malli on tarkoitettu työkaluksi työntekijöille ja perheille. Kyseistä palvelupolkua voi hyödyntää missä päin Suomena tahansa, sillä se pohjautuu ajan tasalla olevaan lainsäädäntöön.

Linkki malliin

Haasteet kasvavat iän myötä

Oireet eivät häviä lapsen aikuistuessa. Usein oireet näkyvät henkilön elämässä kokonaisvaltaisina oppimisen, toiminnan ohjauksen ja käyttäytymisen kasaantuvina  vaikeuksina, jotka vaikeuttavat arjessa selviytymistä usein läpi elämän. 

Esikatsele

Olenko nepsy? Polku kohti tarkempia tutkimuksia ja kuntoutuksen suunnittelua

Esikatsele

 

Elän hyvää elämää nepsy-piirteideni kanssa