Hyvinvointilähete - ekollega

Hyvinvointilähete


Toimintamalli ihmisen tukemiseksi yhteisöllisin keinoin 

Hyvinvointilähete kohdentuu tilanteisiin, jossa ihmisellä on tarpeita osallistua hyvinvointia ja terveyttä edistävään toimintaan. Tavoitteena on lisätä lähetteen saajan arkeen mielekästä tekemistä. Lähetteensaaja saa tarvittaessa rinnalleen linkkihenkilön. Linkkihenkilön tehtävä on tukea lähetteen saajaa kohti mielekästä tekemistä ja yhteisöjä

Toimintamallin kohderyhmänä ovat täysi-ikäiset henkilöt, joiden tarpeisiin on vaikea vastata olemassa olevilla sosiaali- ja terveyspalveluilla. Tarve lähetteelle voi syntyä esimerkiksi yksinäisyyden tunteesta, syrjäytymisestä tai sen riskistä, eläköitymisen tai vaikka uudelle paikkakunnalle muuton seurauksena.

Hyvinvointilähete voidaan kirjata esimerkiksi sosiaali- ja terveyspalveluissa. Lähete kirjataan ensisijaisesti eKollega -sivustolle ammattilaisen toimesta lähetteensaajan luvalla. Mikäli lähetteentekijä on estynyt tekemään lähetettä tai asiakkaalla on herännyt mielenkiinto hyvinvointilähetettä kohtaa ilman ammattilaisen vastaanottoa, on mahdollisuus jättää yhteydenottopyyntö hyvinvointilähetteen nettisivujen kautta osoitteessa: hyvinvointilahete.fi.

Hyvinvointilähetetoiminta ei korvaa sosiaali- ja terveydenhuollon palveluita. Palvelu on lähetteen saajalle maksuton.

Kuinka toimit?

Kirjautuneena käyttäjänä: 

  1. Kirjaudu eKollegaan. Pääset kirjautumissivulle tästä linkistä: KIRJAUDU
  2. Valitse ylävalikosta Tiedonsiirtopalvelut ja sitten valitse paikkakunta, jonne haluat hyvinvointilähetteen.
  3. Valitse tiedonsiirtovalikosta Hyvinvointilähete, minkä jälkeen pääset täyttämään lähetelomakkeen. Alueellinen koordinaattori vastaanottaa lomakkeen ja ottaa yhteyttä lähetteen saajaan.

Kirjautumattomana käyttäjänä:

Valitse alla olevista painikkeista se palvelualue, jolla lähetteen saaja asuu: Pohjoinen (Enontekiö, Inari, Kittilä, Kolari, Muonio, Pello, Utsjoki), Itäinen (Kemijärvi, Pelkosenniemi, Salla, Savukoski, Sodankylä), Kaakkoinen (Posio, Ranua, Rovaniemi) tai Lounainen (Kemi, Keminmaa, Simo, Tervola, Tornio, Ylitornio).

Palvelualueen painikkeesta pääset lomakkeelle, jonka kautta voit välittää lähetteen saajan tiedot palvelualueen hyvinvointilähete-koordinaattorille. Alueellinen koordinaattori vie asiaa eteenpäin ja nimittää lähetteen saajalle linkkihenkilön.

Huomioithan, että voit saada palautetta hyvinvointilähetteestä vain, jos kirjaat lähetteen kirjautuneena eKollegaan.

Jos sinulla ei ole tunnuksia eKollegaan, ole yhteydessä esihenkilöösi tai suoraan Laphan digitukeen digituki@lapha.fi.