DigiNepsy -klinikka - ekollega

Lapin diginepsy -klinikka

Olit sitten nepsy-piirteinen henkilö, hänen omainen tai muu lähiverkostoon kuuluva, olet tullut oikeaan paikkaan. Sosiaali-, terveys- ja kasvatusalan ammattilaisena löydät täältä myös työssäsi tarvitsemia välineitä ja palveluita.   

Lapin digiNepsy-klinikka on Kolpeneen kuntayhtymän ylläpitämä  digitaalinen palvelukokonaisuus ja  materiaalipankki. Klinikalle on koottu neuropsykiatrisen kuntoutuksen käytännön työssä hyväksi koettuja konkreettisia työkaluja ja vinkkejä.

Ole kärsivällinen – sivusto on vielä rakenteilla ja täydentyy koko ajan.  Tule mukaan ideoimaan kanssamme digiNepsy-palveluja - vastaa kyselyyn tästä! (avautuu uuteen välilehteen)

Löydät meidät myös Facebookista ja Instagramista ! (avautuvat uuteen välilehteen)

ANNA PALAUTETTA (avautuu uuteen välilehteen)

Lapin digiNepsy-klinikan palvelut

Klinikka tarjoaa erilaisia etäpalveluita, joista osa on maksutta käytössäsi ja osa vaatii maksusitoutumuksen.

Etävastaanotto

Etävastaanotto sisältää moniammatilliset tutkimukset, arvioinnit ja kuntoutuksen suunnittelun. Sen  tavoitteena on perusteellinen neuropsykiatrinen arvio ja konkreettisen tuen kuntoutusuunnitelma.

Etävastaanottotoiminnassa käytetään erilaisia digilomakkeita, jotka kuvaavat ja arvioivat toimintakykyä. Näitä ovat esimerkiksi asitikartoitus, nepsy-passi ja kykyviisari. Ennen etävastaanottoa asiakas saa ohjeet, mitä digilomakkeita pitää täyttää ja mihin lähettää ne.

Etävastaanottoa varten ole yhteydessä oman kuntasi terveys- tai sosiaalipalveluihin, jotta saat maksusitoutumuksen etävastaanotolle. Tarvittaessa pyydä apua kuntoutussuunnittelija Maila Haltialta (puh. 0407071561, maila.haltia@kolpene.fi) tai kysy neuvoa Nepsy-chatissä.

Etäkonsultaatio

Etäkonsulaatiota on mahdollista saada eri tavoin. Ole etäkonsulaatiosta yhteydessä kuntoutussuunnittelija Maila Haltiaan (puh. 0407071561, maila.haltia@kolpene.fi) . Etäkonsultaatio on maksutonta hankkeen ajan.

  • Voit kysyä chatissä. Nepsy-Chat on anonyymiä ja matalan kynnyksen konsultaatiotoimintaa. Chat on auki aina torstaisin klo 12-17. Olemme miettimässä muutoksia aukioloaikoihin - voit halutessasi ottaa niihin kantaa joko vastaamalla "ideoi kanssamme digipalveluja " -kyselyyn tai olemalla yhteydessä Mailaan!
  • Voit pyytää kuntoutusohjaajan oman kunnan kuntoutustyöryhmän tueksi. Etäkonsulaatio voi olla esimerkiksi asiakkaan kuntoutuksen suunnitteluun liittyvää neuropsykiatrisen kuntoutusta ja valmennusta.
  • Voit pyytää työparia asiakkaan tueksi.

Ryhmävalmennus

Nuoret ja aikuiset voivat hakeutua ryhmävalmennukseen, jossa tavoitteena on esimerkiksi ohjattu itsenäistymisen ja arjenhallinnan tuki ohjaajan ja vertaisten kanssa keskustellen ja kuunnellen yhdessä sovittujen teemojen kautta. Ryhmiin mahdollisuus osallistua myös etänä (Teams etäyhteys).

Itsenäistyvien nepsy-nuorten valmennusryhmä

Syksyn 2020 ja kevään 2021 aikana järjestettiin Itsenäistyvien nepsy-nuorten valmennusryhmä peruskoulunsa päättäneille yli 16 vuotiaille nepsy-nuorille, jotka kaipasivat tukea ja valmennusta itsenäiseen elämään. Ryhmä kokoontui livenä Rovaniemellä ELOkololla (Pohjolankatu 10 as 1) ja Kittilässä Kolpeneen etäpisteessä (Valtatie 84 a 4) sekä etänä Teams-yhteydellä joka toisen viikko maanantaina. Ryhmä jäi kesätauolle ja toiminta jatkuu taas syksyllä.

Syksyn ensimmäinen kokoontuminen on 13.9 klo 16.30-18.00. Ryhmä kokoontu joka toinen maanantai.  Ryhmään voi osallistua Teams-yhteydellä eri puolilta Lappia ja halutessaan myös live-ryhmissä Rovaniemellä ELOkololla sekä alueellisista pisteistä.  Ryhmän pääohjaajina toimivat Eveliina Johansson-Kivioja ja Anniina Heikkala. Kysy lisää ja ilmoita sähköpostisoitteesi, johon Teams-kutsu lähetetään: anniina.heikkala@kolpene.fi 

Ota tästä talteen ryhmän kokoontumisajat ja alueellisten pisteiden vetäjien yhteystiedot! (avautuu samaan välilehteen)

 

Lapin nepsy-nuorten etävertaisryhmä

Ryhmä on kesätauolla. Ryhmä on tarkoitettu nuorille, jotka ovat kaivanneet esimerkiksi uusia kavereita,  tukea koulunkäynnissä tai uusien harrastusten aloittamisessa. Ryhmä kokoontui keskiviikkoisin klo 15-16 Teamsin välityksellä.

Syksyn 2021 osalta ei ole vielä tehty päätöksiä jatketaanko ryhmän toimintaa ja millä aikataululla. Ryhmien alkamisesta tullaan ilmoittamaan klinikan verkkosivuilla, Facebookissa ja Instagramissa. Mikäli haluat esittää toiveita ryhmän jatkon ja ohjelman suhteen, voit osoittaa ne: jari.martikainen@kolpene.fi

Tieto- ja materiaalipankki

Tähän osioon olemme keränneet valmiita ja itse kehiteltyjä materiaaleja. Materiaalit ja käytännön vinkit ovat vapaasti käytettävissä.