DigiNepsy -klinikka - ekollega

Lapin diginepsy -klinikka

Olit sitten nepsy-piirteinen henkilö, hänen omainen tai muu lähiverkostoon kuuluva, olet tullut oikeaan paikkaan. Sosiaali-, terveys- ja kasvatusalan ammattilaisena löydät täältä myös työssäsi tarvitsemia välineitä ja palveluita.   

Lapin digiNepsy-klinikka on Kolpeneen kuntayhtymän ylläpitämä digitaalinen palvelukokonaisuus ja  materiaalipankki. Klinikalle on koottu neuropsykiatrisen kuntoutuksen käytännön työssä hyväksi koettuja konkreettisia työkaluja ja vinkkejä.

Ole kärsivällinen – sivusto on vielä rakenteilla ja täydentyy koko ajan. Tule mukaan ideoimaan kanssamme digiNepsy-palveluja - vastaa kyselyyn tästä! (avautuu uuteen välilehteen)

Voit seurata tapahtumiamme Kolpeneen Facebookista ja Instagramista! (avautuvat uuteen välilehteen)

ANNA PALAUTETTA (avautuu uuteen välilehteen)

Lapin digiNepsy-klinikan palvelut

Klinikka tarjoaa erilaisia etäpalveluita, joista osa on maksutta käytössäsi ja osa vaatii maksusitoutumuksen.

Etävastaanotto

Etävastaanotto sisältää moniammatilliset tutkimukset, arvioinnit ja kuntoutuksen suunnittelun. Sen  tavoitteena on perusteellinen neuropsykiatrinen arvio ja konkreettisen tuen kuntoutusuunnitelma. Moniammatillinen etävastaanotto voidaan toteuttaa niin sanottuna yhteisvastaanottona kunnan omien ammattilaisten kanssa.

Etävastaanottotoiminnassa käytetään erilaisia digilomakkeita, jotka kuvaavat ja arvioivat toimintakykyä. Näitä ovat esimerkiksi asitikartoitus, nepsy-passi ja kykyviisari. Ennen etävastaanottoa asiakas saa ohjeet, mitä digilomakkeita pitää täyttää ja mihin lähettää ne.

Etävastaanottoa varten ole yhteydessä oman kuntasi terveys- tai sosiaalipalveluihin, jotta saat maksusitoutumuksen etävastaanotolle. Tarvittaessa pyydä apua kuntoutussuunnittelija Maila Haltialta (puh. 0407071561, maila.haltia@kolpene.fi) tai kysy neuvoa Nepsy-chatissä.

Etäkonsultaatio

Etäkonsultaatiota on mahdollista saada eri tavoin. Voit esimerkiksi pyytää neuropsykiatriseen kuntoutukseen erikoistuneen ammattilaisen oman kuntasi kuntoutustyöryhmän tueksi. Etäkonsultaation tavoitteena on ideoida yhdessä konkreettisia neuropsykiatrisen kuntoutuksen keinoja ja erityisosaamista asiakkaan kuntoutussuunnitelmaan.

Voit myös pyytää työparia pohtimaan yhdessä käytännön ohjaus- ja valmennusmenetelmiä asiakkaan tueksi.

Voit kysyä chatissä. Nepsy-Chat on anonyymiä ja matalan kynnyksen konsultaatiotoimintaa. Chat on auki aina torstaisin klo 12-17.

Ole etäkonsultaatiosta yhteydessä kuntoutussuunnittelija Maila Haltiaan (puh. 0407071561, maila.haltia@kolpene.fi).

Etäkonsultaatiota on mahdollista saada eri tavoin. Ole etäkonsultaatiosta yhteydessä kuntoutussuunnittelija Maila Haltiaan (puh. 0407071561, maila.haltia@kolpene.fi).

Ryhmävalmennus

Nuoret ja aikuiset voivat hakeutua ryhmävalmennukseen, jossa tavoitteena on esimerkiksi ohjattu itsenäistymisen ja arjenhallinnan tuki ohjaajan ja vertaisten kanssa keskustellen ja kuunnellen yhdessä sovittujen teemojen kautta. Ryhmiin mahdollisuus osallistua myös etänä (Teams etäyhteys).

Itsenäistyvien nepsy-nuorten valmennusryhmä

Syksyn 2020 ja kevään 2021 aikana järjestettiin Itsenäistyvien nepsy-nuorten valmennusryhmä peruskoulunsa päättäneille yli 16 vuotiaille nepsy-nuorille, jotka kaipasivat tukea ja valmennusta itsenäiseen elämään. Ryhmä kokoontui livenä Rovaniemellä ELOkololla (Pohjolankatu 10 as 1) ja Kittilässä Kolpeneen etäpisteessä (Valtatie 84 a 4) sekä etänä Teams-yhteydellä joka toisen viikon maanantaina. Ryhmän jatkosta tiedotetaan keväällä 2022.

Ryhmän pääohjaajina toimivat Eveliina Johansson-Kivioja ja Anniina Heikkala. Kysy lisää ja ilmoita sähköpostisoitteesi, johon Teams-kutsu lähetetään: anniina.heikkala@kolpene.fi 

Tieto- ja materiaalipankki

Tähän osioon olemme keränneet valmiita ja itse kehiteltyjä materiaaleja. Materiaalit ja käytännön vinkit ovat vapaasti käytettävissä. 

Jos löydät tieto- ja materiaalipankista työkalun / välineen, jonka haluat ottaa omaan käyttöösi, niin klikkaa sitä. Sivun yläosasta löytyy "lataa ↓ painike" – lataa työkalu/väline ja tallenna omalle koneellesi! Voit täyttää haluamaasi lomaketta sähköisesti tai vaihtoehtoisesti tulosta tyhjä lomake itsellesi ja täytä se käsin!

Lisätietoja

Maila Haltia
Kuntoutussuunnittelija, psykoterapeutti (et)
Puh. 0407071561
maila.haltia@kolpene.fi
Kolpeneen tuki- ja osaamiskeskus
kieliosaaminen ruotsi englanti
Henkilökortti