DigiNepsy -klinikka - ekollega

Lapin diginepsy -klinikka

Lapin digiNepsy-klinikka on Kolpeneen kuntayhtymän ylläpitämä  digitaalinen palvelukokonaisuus ja  materiaalipankki. Klinikalle on koottu neuropsykiatrisen kuntoutuksen käytännön työssä hyväksi koettuja konkreettisia työkaluja ja vinkkejä.

Olit sitten nepsy-piirteinen henkilö, hänen omainen tai muu lähiverkostoon kuuluva, olet tullut oikeaan paikkaan. Sosiaali-, terveys- ja kasvatusalan ammattilaisena löydät täältä myös työssäsi tarvitsemia välineitä ja palveluita.   

Ole kärsivällinen – sivusto on vielä rakenteilla ja täydentyy koko ajan.  Tule mukaan ideoimaan kanssamme digiNepsy-palveluja - vastaa kyselyyn tästä! (avautuu uuteen välilehteen)

Löydät meidät myös Facebookista ja Instagramista ! (avautuvat uuteen välilehteen)

Lapin digiNepsy-klinikkan palvelut

Klinikka tarjoaa erilaisia etäpalveluita, joista osa on maksutta käytössäsi ja osa vaatii maksusitoutumuksen.

Etävastaanotto

Etävastaanotto sisältää moniammatilliset tutkimukset, arvioinnit ja kuntoutuksen suunnittelun. Sen  tavoitteena on perusteellinen neuropsykiatrinen arvio ja konkreettisen tuen kuntoutusuunnitelma.

Etävastaanottotoiminnassa käytetään erilaisia digilomakkeita, jotka kuvaavat ja arvioivat toimintakykyä. Näitä ovat esimerkiksi asitikartoitus, nepsy-passi ja kykyviisari. Ennen etävastaanottoa asiakas saa ohjeet, mitä digilomakkeita pitää täyttää ja mihin lähettää ne.

Etävastaanottoa varten ole yhteydessä oman kuntasi terveys- tai sosiaalipalveluihin, jotta saat maksusitoutumuksen etävastaanotolle. Tarvittaessa pyydä apua kuntoutussuunnittelija Maila Haltialta (puh. 0407071561, maila.haltia@kolpene.fi) tai kysy neuvoa Nepsy-chatissä.

Etäkonsultaatio

Etäkonsulaatiota on mahdollista saada eri tavoin. Ole etäkonsulaatiosta yhteydessä kuntoutussuunnittelija Maila Haltiaan (puh. 0407071561, maila.haltia@kolpene.fi) . Etäkonsultaatio on maksutonta hankkeen ajan.

  • Voit kysyä chatissä. Nepsy-Chat on anonyymiä ja matalan kynnyksen konsultaatiotoimintaa. Chat on auki aina torstaisin klo 12-17. Olemme miettimässä muutoksia aukioloaikoihin - voit halutessasi ottaa niihin kantaa joko vastaamalla "ideoi kanssamme digipalveluja " -kyselyyn tai olemalla yhteydessä Mailaan!
  • Voit pyytää kuntoutusohjaajan oman kunnan kuntoutustyöryhmän tueksi. Etäkonsulaatio voi olla esimerkiksi asiakkaan kuntoutuksen suunnitteluun liittyvää neuropsykiatrisen kuntoutusta ja valmennusta.
  • Voit pyytää työparia asiakkaan tueksi.

Ryhmävalmennus

Klinikan kautta voivat nuoret ja aikuiset hakeutua tavoitteelliseen ryhmävalmennukseen itsenäistymisen ja arjenhallinnan  tueksi. Tavoitteena myös vertaistuki.

Tällä hetkellä käynnissä on itsenäistyvien nepsy-nuorten valmennusryhmä, joka on tarkoitettu peruskoulun päättäneille yli 16 vuotiaille nepsy-nuorille, jotka kaipaavat valmennusta itsenäiseen elämään. Kevään 2021 seuraavat ryhmätapaamiset ovat: 22.2, 22.3, 12.4, 3.5 ja 17.5 klo 16.30-18. Livenä Rovaniemellä ELOkololla, Pohjolankatu 10 as 1 ja livenä Kittilässä (yhteydenotto elina.ruokanen@kolpene.fi / 040 825 7063). Etänä Teams-yhteydellä. Kysy lisää ja ilmoittaudu: emmi.hallikainen@gmail.com / 044 599 2651  

Lappilainen nuori! Tarvitseko tukea koulunkäynnissä, uusien harrastusten aloittamisessa tai muuten vain kaipaat uusia kavereita? Tule mukaan aina keskiviikkoisin klo 15-16 Lapin nepsy-nuorten ryhmään, etänä tietenkin. Kevään 2021 seuraavat kokoontumiskerrat ovat 28.4, 5.5, 12.5, 19.5 ja 26.5. Lisätiedot ja liittymispyynnöt: emmi.hallikainen@gmail.com / 044 599 2651

 

Tieto- ja materiaalipankki

Tähän osioon olemme keränneet valmiita ja itse kehiteltyjä materiaaleja. Materiaalit ja käytännön vinkit ovat vapaasti käytettävissä.