Kansa-koulu 6 - ekollega

Kansa-koulu 6

Tietoa hankkeesta

Kansa-koulu 6 -hankkeen tavoitteena on edistää sosiaalihuollon kirjaamiskäytäntöjen kehittämistä kansallisesti. Hankkeessa toteutetaan kaksi työpakettia, joiden myötä Kansa-koulu-hankkeiden vuosien varrella tuottaman materiaalin jatkohyödyntäminen sekä kirjaamiskäytäntöjen soveltamisen ja kehittämisen jatkuvuus ja kansallinen ohjaus pyritään turvaamaan.

Ensimmäisessä työpaketissa hanke toteuttaa ja julkaisee Sosiaalihuollon kirjaamisen peruskurssin digitaalisessa koulutusympäristössä. Tavoitteena on edistää sosiaalihuollon kirjaamisen perusosaamista kansallisesti – sosiaalihuollon organisaatiot pystyvät esimerkiksi hyödyntämään peruskurssia henkilöstönsä perehdyttämisessä. Peruskurssin käsikirjoitus tuotettiin Kansa-koulu 5 -hankkeen aikana Kansa-koulu-hankkeiden tuotosten ja materiaalien pohjalta. Heti Kansa-koulu 6 -hankkeen alkumetreillä päästäänkin aloittamaan kurssin tuotantoprosessi. Suomenkielinen peruskurssi julkaistaan kesäkuussa ja ruotsinkielinen peruskurssi syksyllä 2024.

Toisen työpaketin tavoitteena on tunnistaa, arvioida ja soveltuvin osin yhdistää Kansa-koulun toimintamalleja ja materiaaleja osaksi kansallista kirjaamisen tukea. Hanke järjestää esim. avainhenkilöverkoston kirjaamisen kehittämisen avainhenkilöille – mukaan työskentelyyn on kutsuttu edustajia niin hyvinvointialueilta, oppilaitoksista kuin yksityisistä organisaatioista. Työpaketissa Kansa-koulu tekee tiivistä kehittämisyhteistyötä THL:n, Kelan ja STM:n kanssa.

Lue lisää Kansa-koulu 6 -hankkeesta: Kirjaamisfoorumilta (avautuu uuteen välilehteen)  
 

Hankefakta

-    toimintakausi on 1.5.–31.12.2024
-    Hankkeen hallinnoijana toimii Varsinais-Suomen hyvinvointialueen Varsinais-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus
-    Muina osatoteuttajina ovat 
Itä-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus ISO 
Uudenmaan sosiaalialan osaamiskeskus Socca 
Sosiaalialan osaamiskeskus Pirkanmaalla, Kanta-Hämeessä ja Satakunnassa Pikassos
-    Rahoitus: STM / NextGenerationEU 

Hankkeen työntekijät

  • Marianna Heikkilä, hankejohtaja
    etunimi.sukunimi@varha.fi, 050 543 7755
    Varsinais-Suomen hyvinvointialueen Varsinais-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus