Työskentelymallit

Työprosessien kuvaaminen selkeyttää sosiaalialan ammatillista työtä ja yhteistoimintaa sekä lisää työntekijöiden suunnitelmallisuutta omassa työotteessaan. Hyvän sosiaalialan työn ajatellaan perustuvan kokonaisvaltaiselle asiakkaan kohtaamiselle, selkeälle suunnittelulle ja määritellyille tavoitteille. Mallinnettu työprosessi kuvaa sen mitä on tapahtumassa, milloin ja miksi.

Alta löydät mallit aikajärjestyksessä uusimmasta vanhimpaan. Voit halutessasi tarkastella saman aihepiirin malleja klikkaamalla mallin yhteydessä oleva vihreää asiasanaa. Mallit avautuvat toiseen verkkopalveluun.

Sivut, joissa tagi konsultaatio .

083 Työparikonsultaatio Kolpeneella

Työparikonsultaatio Kolpeneella

julkaistu 2013

Työparikonsultaatio on osa Kolpeneen palvelukeskuksen mielenterveyskuntoutusta. Se tarkoittaa asiakkaan omaan ympäristöön, kotiin tai työhön vietäviä palveluja haastavassa elämäntilanteessa. Haastavat tilanteet voivat liittyä ryhmässä toimimiseen, vuorovaikutukseen, sosiaalisiin suhteisiin tai mielenterveyden tuen tarpeeseen. Palvelun tavoitteena on tarjota tukea ja ohjausta haastavien tilanteiden ennaltaehkäisyyn ja selvittämiseen.

Työparikonsultaation kehittäminen on ollut osa vammaispalveluhankkeen, Lapin osahankkeen kehittämistyötä. 

Linkki malliin

032 Lastensuojelun sosiaalityön konsultaatiopalvelut: Pelastakaa Lapset, Pohjois-Suomen aluetoimisto

Lastensuojelun sosiaalityön konsultaatiopalvelut: Pelastakaa Lapset, Pohjois-Suomen aluetoimisto

julkaistu 2007

SiTi-kollegan palvelut kuntien lastensuojelun sosiaalityön rinnalle ja tueksi.

Pelastakaa Lapset ry:n Pohjois-Suomen aluetoimistoon Ouluun on neljän vuoden kehittämistyön tuloksena kehitetty uusia sosiaalityön konsultaatiopalveluja kuntien lastensuojelutyön tueksi. Konsultaatiopalveluja annetaan tilanteisiin, joissa huostaanoton tai lapsen sijoittamisen arviointi lapsen edun mukaisena toimenpiteenä on vaikeaa. Palveluja tarjotaan myös vaikeisiin lastensuojelun avohuollon tilanteisiin. Konsultaatiopalveluissa keskeistä on kollegiaalisen tuen antaminen kuntien lastensuojelutyöhön, erityisesti silloin, kun työntekijä työskentelee yksin ja etäällä konsultaatioiden ja työnohjauksien käyttömahdollisuuksista, tai tuki on riittämätöntä tai muuten tarpeellista. Kollegiaalinen tuki tarkoittaa SiTi-kollegan konsultaatiotilanteissa osaamisen vahvistamista, kannustusta ja tukea sosiaalityölle. SiTi-kollega nimi sisältää ajatuksen, että lasten sijoitustilanteisiin (huostaanoton tai sijoituksen sekä niiden purkamisen arviointiin) tai vaikeisiin lastensuojelun tilanteisiin on mahdollista saada työpariksi lastensuojelun sosiaalityön ammattilainen, sosiaalityöntekijä ja kollega.

Linkki malliin