Mielenterveystalo ammattilaisille

Mielenterveystalo.fi on verkkopalvelu, joka tarjoaa mielenterveyteen ja riippuvuuksiin liittyvää tietoa sekä kansalaisille että sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille. Mielenterveystalon sisältö on jaoteltu teemoittain, kohderyhmittäin (aikuiset, lapset, nuoret, ikäihmiset, lapsiperheet, kouluyhteisöt, työyhteisöt) tai diagnoosien perusteella.

Mielenterveystalon ammattilaisten palveluihin kuuluvat nettiterapiat, joihin liittyvät ohjeet löytyvät sivustolta Nettiterapioita on yleisimpiin mielenterveyden häiriöihin. Jokaiselle nettiterapiaohjelmalle on omat läheteohjeet tarkkoine sisäänotto- ja poissulkukriteereineen.

Mielenterveystalon omahoito-ohjelmia voidaan hyödyntää asiakkaan ohjauksessa ja käyttää osana hoitoa. Ohjatun omahoito-ohjelmien käyttöön järjestetään ammattilaisille koulutuksia hyvinvointialueella. Niitä voi katsoa yhdessä tapaamisilla ja niistä voi antaa kotitehtäviä.

Mielenterveystalon ammattilaissivusto tarjoaa käyttöösi muun muassa seuraavia palveluita:

  • Luotettavaa ja tutkimukseen perustuvaa materiaalia työsi tueksi teemoittain. Valitsemastasi aiheesta löytyvät yhdellä klikkauksella koulutukset, arviointimittarit sekä oppaat. Teemoitellun ammattilaissisällön yhteydestä löydät näppärästi myös ohjaukset aihetta käsittelevään asiakkaan osioon, jonne voit ohjata asiakkaan/potilaan tai tämän läheisen tai jonka kautta voit käydä mielenterveyteen liittyviä aiheita läpi yhdessä asiakkaasi kanssa.
  • Monipuoliset psykoterapia- ja hoito-oppaat
  • Mielenterveys- ja riippuvuustyössä yleisesti käytettyjä sekä luotettavaksi arvioituja kyselyitä mittareineen ja arviointityökaluineen
  • Luento- ja seminaaritallenteita, menetelmäkoulutuksia ja muuta verkkokoulutusmateriaalia työsi tueksi.

Voit hyödyntää Mielenterveystalon sisältöä oppiaksesi uutta mielenterveys- ja riippuvuuspalveluista tai esimerkiksi vahvistaaksesi osaamistasi monialaisen yhteistyön kontekstissa. Lisäksi sivustolla on materiaalipankki, josta saat sekä painettua että tulostettavaa materiaalia omaan ja työyhteisösi käyttöön.

Kaikki Valviran rekisterissä näkyvä sote- ammattilaiset ympäri Suomen pääsevät kirjautumaan Mielenterveystalon ammattilaispuolelle oman hyvinvointialueensa tunnuksilla alla olevan painikkeen kautta. (Lapha.fi-sähköpostin omaavat pääsevät sivustolle Lapha-napista, muut voivat kirjautua sote-kortilla/mobiilivarmenteella tai verkkopankkitunnuksilla.)