Tapahtumat

Tästä löydät Posken ja yhteistyökumppaneiden järjestämiä tapahtumia.

null Pienten lasten ja lasten ohjatun omahoidon koulutus - ilmoittaudu 27.2. mennessä!

Pienten lasten ja lasten ohjatun omahoidon koulutus - ilmoittaudu 27.2. mennessä!

Alkaa: 20.03.2024 klo 9.00

Päättyy: 20.03.2024 klo 10.00

Koulutus on tarkoitettu neuvola- ja alakouluikäisten lasten ja heidän vanhempiensa kanssa Lapin hyvinvointialueella työskenteleville sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisille. Koulutus on maksuton. Koulutus toteutetaan osana VASA2-hanketta yhteistyössä Terapiat etulinjaan –hankkeen kanssa.

Ohjatussa omahoidossa työskennellään hyödyntäen mielenterveystalo.fi -osoitteessa olevia omahoito-ohjelmia. Ohjattu omahoito on tarkoitettu lieviin ja keskivaikeisiin ongelmatilanteisiin. Pienten lasten ohjattu omahoito on tarkoitettu neuvolaikäisten (0-5 v) lasten vanhempien ja lasten ohjattu omahoito alakouluikäisten (6-12 v) lasten vanhempien kanssa työskentelyyn. Pienten lasten omahoito-ohjelmia ovat lapsen ja vanhemman vuorovaikutuksen omahoito-ohjelma, lasten haastavan käytöksen omahoito-ohjelma, syömisongelmien omahoito-ohjelma (0-5 vuotiaille) ja lasten univaikeuksien omahoito-ohjelma. Lasten omahoito-ohjelmia ovat lasten ahdistuksen omahoito-ohjelma, nepsypiirteisen lapsen omahoito-ohjelma, lasten haastavan käytöksen omahoito-ohjelma, lasten syömishäiriön omahoito-ohjelma (yli 8-vuotiaille) ja lasten puhejännityksen omahoito-ohjelma. Pienten lasten ja lasten omahoito-ohjelmien ikärajat ovat liukuvia ja hoito-ohjelmat voivat olla osin hyödynnettävissä molemmille ikäluokille.

Koulutus käynnistyy Teams-yhteydellä pidettävällä koulutusstartilla 20.3. klo 9-10. Koulutusstartin jälkeen koulutus jatkuu itsenäisesti suoritettavilla verkko-opinnoilla, joiden suorittamiseen on tärkeää varata aikaa 4-8h. Koulutukseen kuuluu myös kahden koulutusasiakkaan kanssa työskenteleminen. Koulutusasiakastyöskentelyä tuetaan ryhmämuotoisella menetelmäohjauksella (2 x 1h). Menetelmäohjaukset järjestetään Teams-yhteydellä huhti- ja toukokuussa.

Koulutukseen ilmoittautuminen viimeistään 27.2.2024 oheisen linkin kautta:  Ilmoittaudu tästä (linkki aukeaa uuteen välilehteen)

Lisätietoja: psykologi Elina Valkonen, elina.valkonen@lapha.fi, 040-509 1679