Vaativa eroauttaminen - ekollega

Vaativa eroauttaminen, pitkittyneet huoltoriidat

Vaativat erotilanteet ovat niitä, joihin kietoutuu usein huolto- ja tapaamisriidan lisäksi lapsen kaltoinkohtelua ja traumatisoitumista, seksuaalirikosepäilyä, väkivaltaa ja sen uhkaa, jopa perhesurman riski.

OT- keskukseen voit ottaa yhteyttä, kun vanhempien konflikti on pitkittynyt, ollaan ns. "umpikujassa", vanhemmilla on suuria kommunikaatiovaikeuksia tai ei kommunikaatiota keskenään vuosiin, vanhemmalla ja/tai lapsella (vakava) psyykkinen oireilu, vieraannuttaminen, kulttuuriset erityispiirteet, vaativat uusperheen ongelmat, päihdeongelma tai muu riippuvuus, neuropsykiatrisia ongelmia lapsella ja/tai vanhemmalla tai lievää väkivaltaa, joka käsitelty ja ei vaikuta hyvinvointiin nyt.

Lisäksi voi olla ns. korkean turvallisuusriskin eroja, joihin liittyy vakava parisuhdeväkivalta ennen eroa, vakava väkivalta ja sen uhka jatkuu eri muodoissaan, vainoa, lapsen kaltoinkohtelu, lapseen kohdistuva väkivalta, lapsen kaappausuhka, seksuaalirikos tai sen epäily, itsetuhoisuus, itsemurhalla tai tappamisella uhkailu ja vakavimmillaan perhesurman riski. 

OT- keskuksen vastaajina toimivat Ensi- ja turvakotien liiton Turvassa -hankkeen, VIOLA- väkivallasta vapaaksi ry:n, Turun ensi- ja turvakoti ry:n ja tukikeskus Varjon kokeneet ammattilaiset, jotka antavat etäkonsultaatiota ryhmänä. Etäkonsultaatiossa annetusta tilannearvioista ja toimenpidesuosituksista tehdään muistio, joka toimitetaan konsultaatiota pyytäneelle taholle turvasähköpostilla. 

Vaativan ero- ja huoltoriitojen etäkonsultaatiota pilotoidaan loka-marraskuun 2021 aikana yhteensä viisi (5) kertaa. Kuhunkin etäkonsultaatio kertaan on varattu aikaa 1.5h.

Etäkonsultaatioajat ovat: 1.10.21, 19.10.21, 3.11.2021, 16.11.21 ja 23.11.21 klo 14-15:30. KAIKKI ETÄKONSULTAATIO AJAT ON VARATTU. Kiitos aktiivisuudesta kunnille/kuntayhtymille!


Esitietolomake toimitetaan viimeistään 7 vrk ennen varsinaista konsultaatioaikaa OT- keskukseen.

Lisätietoa: OT- aluekoordinaattori Anne Leppälä-Hast, etunimi.sukunimi@kemi.fi tai p. 040 623 6881

Kuinka toimin?

Avaa lomake

Palvelun työntekijät

Emmi Heikkinen
OT-asiantuntija
Iiris Jurvansuu
OT-aluekoordinaattori
Anne Leppälä-Hast
OT-aluekoordinaattori
Ulla Mikkola
OT-asiantuntija
Eveliina Nilosaari
OT-asiantuntija
Marja Sundqvist
OT-aluekoordinaattori
Johanna Vaitomaa
OT-asiantuntija

Käyttöohje

  1. Täytä esitietolomake


    Voit täyttää ja lähettää lomakkeen ilman kirjautumista. Lähetä lomake OT-keskuksen koordinaattoreille viimeistään 7 vrk ennen varsinaista etäkonsultaatiota. Lomakkeeseen ei saa laittaa asiakkaan nimi- tai muita tunnistetietoja.

    Etäkonsultaation ajankohdat pilotin aikana ovat  1.10. ,19.10, 3.11. ,16.11. ja 23.11.2021. Merkitse esitietolomakkeelle toivomasi etäkonsultaation ajankohta. Kaikki pilotin aikaiset etäkonsultaatioajat on varattu.

  2. Lopuksi napsauta Lähetä -painiketta

  3. OT-koordinaattori ottaa sinuun yhteyttä

    OT-koordinaattori ottaa sinuun yhteyttä 2 päivän kuluessa ja sopii etäkonsultaatioajan, toimittaa sinulle linkin etäkonsultaatioon sekä palautelomakkeen. Palautelomake täytetään etäkonsultaation lopuksi.