null Samassa veneessä kohti monialaista yhteistyötä – perhekeskuskoordinaattorit ja suun terveydenhuolto yhteisessä työpajassa

Samassa veneessä kohti monialaista yhteistyötä – perhekeskuskoordinaattorit ja suun terveydenhuolto yhteisessä työpajassa

Perjantaina 8.9.2023 Lapin hyvinvointialueen suun terveydenhuollon väkeä sekä perhekeskuskoordinaattorit kokoontuivat historiallisesti ensimmäistä kertaa yhteisen tavoitteen äärelle. Tapaaminen toteutettiin työpajana Rovaniemellä hotelli Santa Clausissa. Aiheina tärkeässä aamupäivässä oli verkostoituminen, toisiimme tutustuminen, yhteistyön tiivistäminen ja se miten suun terveydenhuolto saadaan tiiviimmin mukaan perhekeskustoimintaan paikallisesti ja koko hyvinvointialuetasoisesti.

Kuulimme loistavat esittelyt perhekeskuksen ja suun terveydenhuollon yhteistyöstä kahdelta muulta hyvinvointialueelta, Helsingistä ja Kymenlaaksosta. Näiden esityksien ja lisäkysymyksien virittämänä siirryimme kohti työpajatoimintaa. Työpajatoiminta toteutettiin fasilitointimenetelmiä hyödyntäen. Tuloksena saimme kehittämisideoita, joita nyt lähdemme jatkotyöstämään. Ensimmäisenä lähdemme tiivistämään viestinnän vastavuoroisuutta ja sen mahdollisuuksia.

Lisätietoa suun terveydenhuollon- sekä perhekeskuskehittämisestä ja paikallisista perhekeskuksista löytyy osoitteesta Lapset, nuoret ja perheet - ekollega - Virtu ja Suun terveydenhuolto - ekollega - Virtu (linkit aukeavat uusiin välilehtiin).

ihmisiä kokoustilassa


Lisätietoja
Sanni Peteri
suun terveydenhuollon erityisasiantuntija
Mikko Närhi
sosiaalihuollon erityisasiantuntija
Kati Mikkola
suunnittelija, saamenkieliset ja kulttuurinmukaiset palvelut