Omaolo-palvelut - ekollega

Omaolo-palvelujen käyttöönotto ja koordinointi

Omaolo on valtakunnallinen sosiaali- ja terveydenhuollon digitaaline                 asiointipalvelu, jonka    avulla tuetaan asukkaiden oma- ja itsehoitoa, arvioidaan hoidon tarvetta ja kiireellisyyttä sekä ohjataan tarvittavan hoidon piiriin. DigiFinland vastaa palvelun kansallisesta levittämisestä ja kehittämisestä yhdessä alueiden sekä yhteistyökumppaneidensa kanssa.

Tulevaisuuden sote-keskus -hanke tukee ja koordinoi Omaolon käyttöönottoa Lapin kunnissa. Hankkeesta tarjotaan sisällöllistä sekä koordinoivaa tukea. Omaolon käyttöönottoprosessi kestää noin 3-4 kuukautta, jonka aikana DigiFinland tarjoaa osallistuville kunnille muutosvalmennusten sarjan ja koulutuksia.

Omaolon käyttöönotolla tavoitellaan:

  • sosiaali- ja terveyspalveluiden toimintamallien kehittämistä ja yhtenäistämistä sekä palveluprosessien sujuvoittamista digitaalisesti,
  • asiakkaan asiointiprosessin sujuvoittamista digitaalisesti sekä
  • terveyspalveluiden saatavuuden ja saavutettavuuden parantumista.

Lue lisää Omaolo-palvelusta DigiFinlandin verkkosivuilta (ohjautuu uuteen välilehteen)

Tutustu Omaolo.fi -sivustoon (ohjautuu uuteen välilehteen)


Omaolon käyttöönotot Lapissa

Vuoden 2021 loppuun mennessä Omaolo-palveluiden käyttöönottoa on tuettu Lapin alueella 11 kunnassa ja käyttöönotot laajenevat vuoden 2022 aikana uusiin kuntiin. Omaolo on yksi Lapin hyvinvointialueen digitaalisista asiointipalveluista.

Kunnat, joissa Omaolo-palveluja on käytössä: Kemijärvi, Kittilä, Pelkosenniemi, Ranua ja Sodankylä

Kunnat, joissa käyttöönotot ovat meneillään: Enontekiö, Kemi, Muonio ja Savukoski

Kunnat, joihin käyttöönotot ovat suunnitteilla: Inari, Kemi, Keminmaa, Posio, Rovaniemi, Salla, Tornio ja Ylitornio

Kuvassa Lapin kartta Omaolon käyttöönotoista. Palveluja on otettu käyttöön Kittilässä, Sodankylässä, Pelkosenniemellä, Kemijärvellä ja Ranualla. Palveluja suunnitteilla seuraaviin kuntiin: Inari, Salla, Posio, Rovaniemi, Ylitornio, Tornio ja Keminmaa. Käyttöönotto on meneillään seuraavissa kunnissa: Enontekiö, Muonio, Savukoski ja Kemi.

Käyttöönottoihin liittyvät nyky- ja tavoitetilan prosessikuvaukset

Omaolon käyttöönottojen yhteydessä palveluista on vuoden 2021 aikana laadittu nyky- ja tavoitetilan prosessikuvauksia. Kuvauksia laadittiin keväällä 2021 yhteensä 21 kappaletta ja syksyllä 2021 yhteensä 22 kappaletta. Prosessikuvaukset on tehty yhteistyössä sosiaali- ja terveyspalvelujen ammattilaisten kanssa.

Tutustu prosessikuvauksiin Työskentelymallit-sivulla


Yhteystiedot

Mari Tervo
Suunnittelija │ Omaolo
Puh. 040 181 1596
mari.tervo@poske.fi
Tulevaisuuden sote-keskus -hanke
kieliosaaminen ruotsi englanti
Henkilökortti