Omaolo-palvelut - ekollega

hankkeen logot       Omaolo-palvelut

Uutiset

Tapahtumat

Omaolo on valtakunnallinen sosiaali- ja terveydenhuollon digitaaline                 asiointipalvelu, jonka    avulla tuetaan asukkaiden oma- ja itsehoitoa, arvioidaan hoidon tarvetta ja kiireellisyyttä sekä ohjataan tarvittavan hoidon piiriin. DigiFinland vastaa palvelun kansallisesta levittämisestä ja kehittämisestä yhdessä alueiden sekä yhteistyökumppaneidensa kanssa.

Tulevaisuuden sote-keskus -hanke tukee Omaolon käyttöönottoa Lapin alueen kunnissa. Hankkeen tavoitteena on edistää Omaolon käyttöä Lapin alueella sekä tukea ja vahvistaa ammattilaisten osaamista palvelun käytössä. Alueen asukkaita tuetaan markkinoinnin keinoin digitaalisten välineiden käytössä.

Omaolon käyttöönotolla tavoitellaan:

  • sosiaali- ja terveyspalveluiden toimintamallien kehittämistä ja yhtenäistämistä sekä palveluprosessien sujuvoittamista digitaalisesti,
  • asiakkaan asiointiprosessin sujuvoittamista digitaalisesti sekä
  • terveyspalveluiden saatavuuden ja saavutettavuuden parantumista.

Lue lisää Omaolo-palvelusta DigiFinlandin verkkosivuilta (ohjautuu uuteen välilehteen)

Tutustu Omaolo.fi -sivustoon (ohjautuu uuteen välilehteen)


Omaolon käyttöönotot Lapissa

Omaolon käyttöönotto alkoi Lapissa vuonna 2021 ja vuosien 2021-2022 aikana Omaolon käyttöönottoa on tuettu useissa Lapin alueen kunnissa. Omaolo on yksi Lapin hyvinvointialueen yhteisistä digitaalisista asiointipalveluista. Kunnissa on lähdetty ottamaan Omaoloa käyttöön eri palvelukokonaisuuksilla. Tarkemmin kuntien käyttöönottojen tilanteesta voi kysyä yhteyshenkilöiltä (yhteystiedot sivun alaosassa).

Kunnat, joissa Omaolo-palveluja on käytössä: Inari, Kemi, Kemijärvi, Kittilä, Muonio-Enontekiö, Pelkosenniemi, Ranua ja Sodankylä

Kunnat, joissa käyttöönotot ovat meneillään: Pelkosenniemi-Savukoski ktt ky, Rovaniemi, Salla, Simo, Tervola, Tornio, Ylitornio

 

Karttakuvassa Lapin alueen Omaoloa käyttävät kunnat merkattu palvelualueittain. Omaoloa käyttävät: Inari, Muonio-Enontekiö, Kittilä, Sodankylä, Pelkosenniemi, Kemijärvi, Ranua, Kemi ja Simo.

 

 

 

Käyttöönottoihin liittyvät nyky- ja tavoitetilan prosessikuvaukset

Omaolon käyttöönottojen yhteydessä palveluista on vuoden 2021 aikana laadittu nyky- ja tavoitetilan prosessikuvauksia. Kuvauksia laadittiin keväällä 2021 yhteensä 21 kappaletta ja syksyllä 2021 yhteensä 22 kappaletta. 

Tutustu prosessikuvauksiin Työskentelymallit-sivulla

Keväällä ja syksyllä 2022 laadittiin prosessikuvauksia yhteisesti kuntien ammattilaisten kanssa. Näitä kuvauksia ei ole julkaistu.

Prosessikuvaukset on tehty yhteistyössä sosiaali- ja terveyspalvelujen ammattilaisten kanssa.


Yhteystiedot

Tanja Gullsten
Omaolo -suunnittelija
Puh. 040 620 8291
tanja.gullsten@poske.fi
Tulevaisuuden sote-keskus -hanke
kieliosaaminen suomi englanti
Henkilökortti
Mari Tervo
Suunnittelija │ Omaolo
Puh. 040 181 1596
mari.tervo@poske.fi
Tulevaisuuden sote-keskus -hanke
kieliosaaminen ruotsi englanti
Henkilökortti