Työskentelymallit

Poske on yhdessä kuntien, järjestöjen ja muiden organisaatioiden kanssa mallintanut ja kuvannut erilaisia työkäytäntöjä ja -prosesseja, ja julkaissut mallit ekollegaan.

Työprosessien kuvaamisen tavoitteena on ollut selkeyttää sosiaalialan ammatillista työtä ja yhteistoimintaa sekä lisää työntekijöiden suunnitelmallisuutta omassa työotteessaan. Hyvän sosiaalialan työn ajatellaan perustuvan kokonaisvaltaiselle asiakkaan kohtaamiselle, selkeälle suunnittelulle ja määritellyille tavoitteille. Mallinnettu työprosessi kuvaa sen mitä on tapahtumassa, milloin ja miksi.

Alta löydät mallit aikajärjestyksessä uusimmasta vanhimpaan. Voit halutessasi tarkastella saman aihepiirin malleja klikkaamalla mallin yhteydessä oleva vihreää asiasanaa. Mallit avautuvat toiseen verkkopalveluun.

Työskentelymalleja ei ole päivitetty, joten eivät ole enää välttämättä ajankohtaisia/ajan tasalla, mutta kertovat aikansa kuvaa sosiaalihuollon ja eri tiimien toimintatavoista kunakin aikanaan.

Sivut, joissa tagi palvelut .

120 Ylitornion nuorten palvelut

Ylitornion nuorten palvelut

julkaistu 2018

Malliin on kuvattu Ylitorniolla nuorille (alle 29-vuotiaille) tarjolla olevat palvelut ja niiden löytyminen. Malli on tarkoitettu työntekijöiden työvälineeksi, mutta myös nuorten ja heidän vanhempiensa käyttöön.

Mallin on työstänyt Ylitornion nuorten monialainen hyvinvointiryhmä. Mallin työstämisessä on tehty yhteistyötä eri palveluntarjoajien kanssa (mm. Ylitornion lukio, terveyskeskus, ym.)

Linkki malliin

111 Perhekeskuksen palveluohjausmalli

Perhekeskuksen palveluohjausmalli

julkaistu 2018

Palveluohjauksen prosessimallinnuksen lähtökohtana on perhekeskustoiminnan ja palveluohjauksen tiivis linkkittyminen toisiinsa. Perhekeskuksen tehtävänä on verkostoida lapsiperheiden palvelut toimivaksi kokonaisuudeksi, apu ja tuki ovat lähellä perheitä kaikkien toimijoiden yhteistyönä. Perhekeskuksen palveluverkostoon kuuluvat lapsiperheiden sosiaali- ja terveyspalvelut, varhaiskasvatus, koulu ja kuntien terveyttä ja hyvinvointia edistävä toiminta sekä järjestöjen ja seurakuntien toiminta ja palvelut. Tarvittaessa erityispalveluiden (lastensuojelu, erikoissairaanhoito) tuki, konsultaatio ja jalkautuvat palvelut toteutetaan osana perhekeskustoimintaa. Palveluohjaus on olennainen osa perhekeskustoimintamallia. Palveluohjauksen tehtävänä on koota asiakkaan ympärille tarvittava toimijaverkosto (esim. viranomaiset, järjestöt, seurakunnat sekä läheisverkosto).

Toimivalla palveluohjauksella voidaan taata perheille oikea-aikainen ja varhainen tuki. Nopeasti asiakkaiden tarpeisiin vastaamalla pystytään yleensä ennaltaehkäisemään korjaavien palveluiden tarvetta.

Hankekytkös: Perhekeskustoimintamalli Lappiin +  Lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelma (LAPE) 2017 - 2018

Linkki malliin

100 Nuori Keminmaan palveluohjauksen käyttäjänä

Nuori Keminmaan palveluohjauksen käyttäjänä

julkaistu 2015

Malliin on kuvattu Keminmaan nuorten palveluohjauskokonaisuus. Tavoitteena on, että peruskoulussa olevat ja sen päättäneet nuoret sekä toisen asteen opiskelijat saavat tarvitsemansa avun ja pääsevät tarvitsemiensa tukitoimien piiriin.

Linkki malliin

079 Kemin nuorten palveluprosessi II

Kemin nuorten palveluprosessi II

julkaistu 2012

Kemin nuorten palveluprosessin kuvausta on päivitetty kevään 2012 aikana. Ensimmäisen kuvaus Kemin nuorten prosessista tehtiin vuotta aiemmin. Keväällä 2012 päivitettyyn versioon on lisätty lukio uutena osana mallia ja myös muut osiot on päivitetty.

Linkki malliin

071 Kemin nuorten palveluprosessi I

Kemin nuorten palveluprosessi I

julkaistu 2011

Kemin nuorten palveluprosessista on työstetty kuvaus kevään 2011 aikana.

Hankekytkös: PaKaste I - II (Pohjoisen alueen Kaste) 2009 - 2013

Linkki malliin

035 Hyvän hoito- ja palvelusuunnitelman laatimisen prosessikuvaus

Hyvän hoito- ja palvelusuunnitelman laatimisen prosessikuvaus

julkaistu 2007

Mallin ovat laatineet Eira Kantola ja Hilkka Rautava Luoteis-Lapin seudullinen ikäihmisten palvelurakenteen ja prosessien kehittämishankkeesta sekä kuntien edustajat.

Linkki malliin

034 Lapsen kasvun ja kehityksen tukeminen Torniossa

Lapsen kasvun ja kehityksen tukeminen Torniossa

julkaistu 2007

"Mallia rakentaessamme olemme käyneet ryhmissä läpi palvelualuettamme asiakkaan, työntekijän, prosessien näkökulmasta tavoitteena palvelujen kehittäminen ja näkyväksi tekeminen, luoda kuntalaiselle mahdollisuuden nähdä kuin Torniossa toimitaan varhaiskasvatuksessa ja erityisopetuksessa sekä siirtymävaiheessa - ehjän palvelukokonaisuuden kuvaaminen"

Linkki malliin