Työskentelymallit - ekollega
Työskentelymallit
Työprosessien kuvaaminen selkeyttää sosiaalialan ammatillista työtä ja yhteistoimintaa sekä lisää työntekijöiden suunnitelmallisuutta omassa työotteessaan. Hyvän sosiaalialan työn ajatellaan perustuvan kokonaisvaltaiselle asiakkaan kohtaamiselle, selkeälle suunnittelulle ja määritellyille tavoitteille. Mallinnettu työprosessi kuvaa sen mitä on tapahtumassa, milloin ja miksi.
Alta löydät mallit aikajärjestyksessä uusimmasta vanhimpaan. Voit halutessasi tarkastella saman aihepiirin malleja klikkaamalla mallin yhteydessä oleva vihreää asiasanaa. Mallit avautuvat toiseen verkkopalveluun.
Sivut, joissa tagi .
120 Ylitornion nuorten palvelut
Ylitornion nuorten palvelut
julkaistu 2018
Malliin on kuvattu Ylitorniolla nuorille (alle 29-vuotiaille) tarjolla olevat palvelut ja niiden löytyminen. Malli on tarkoitettu työntekijöiden työvälineeksi, mutta myös nuorten ja heidän vanhempiensa käyttöön.
Mallin on työstänyt Ylitornion nuorten monialainen hyvinvointiryhmä. Mallin työstämisessä on tehty yhteistyötä eri palveluntarjoajien kanssa (mm. Ylitornion lukio, terveyskeskus, ym.)
102 Neuropsykiatrisesti oireilevan nuoren kuntoutuspolku Länsi-Pohjassa - Kolpeneen pilotti
Neuropsykiatrisesti oireilevan nuoren kuntoutuspolku Länsi-Pohjassa - Kolpeneen pilotti
julkaistu 2016
Lasten Kaste -hankkeen Kolpeneen pilotissa on kuvattu neuropsykiatrisesti oireilevan nuoren kuntoutumisen moniammatillinen tukeminen prosessin Länsi-Pohjassa. Malli on tehty huolen esille tulemisesta tutkimiseen ja arjen tukemiseen. Erityisesti keskitytään muutos- ja nivelvaihetyöskentelyyn. Malliin on koottu perheille tukea tarjoavat tahot. Malli on tarkoitettu työkaluksi työntekijöille ja perheille.
Hankekytkös: Lasten Kaste - Lappi (Pohjois-Suomen osahanke) 2015 - 2016
100 Nuori Keminmaan palveluohjauksen käyttäjänä
Nuori Keminmaan palveluohjauksen käyttäjänä
julkaistu 2015
Malliin on kuvattu Keminmaan nuorten palveluohjauskokonaisuus. Tavoitteena on, että peruskoulussa olevat ja sen päättäneet nuoret sekä toisen asteen opiskelijat saavat tarvitsemansa avun ja pääsevät tarvitsemiensa tukitoimien piiriin.
079 Kemin nuorten palveluprosessi II
Kemin nuorten palveluprosessi II
julkaistu 2012
Kemin nuorten palveluprosessin kuvausta on päivitetty kevään 2012 aikana. Ensimmäisen kuvaus Kemin nuorten prosessista tehtiin vuotta aiemmin. Keväällä 2012 päivitettyyn versioon on lisätty lukio uutena osana mallia ja myös muut osiot on päivitetty.
071 Kemin nuorten palveluprosessi I
Kemin nuorten palveluprosessi I
julkaistu 2011
Kemin nuorten palveluprosessista on työstetty kuvaus kevään 2011 aikana.
Hankekytkös: PaKaste I - II (Pohjoisen alueen Kaste) 2009 - 2013
065 Nuorten sosiaalityön mallin kehittäminen Torniossa
Nuorten sosiaalityön mallin kehittäminen Torniossa
julkaistu 2011
Kuvaus on työn alla.
Hankekytkös: PaKaste I - II (Pohjoisen alueen Kaste) 2009 - 2013
Linkki malliin
017 Jällivaaran avoin keskustelu-malli
Jällivaaran avoin keskustelu-malli
julkaistu 2005
Kyseessä ei ole selkeä malli, vaan pikemminkin työskentelytapa tai ajattelumalli.
Mallin ovat laatineet kirjallisuuden ja koulutuksen pohjalta:
Kati Aikio-Mustonen / Sodankylä
Hanne-Mari Seppälä / Lapin yliopiston sosiaalityön opiskelija
Sirpa Ojala / Tornio
Mallia ovat kommentoineet:
Jällivaaran lasten ja nuorten psykiatrisen hoitoyksiköstä
Tuula Vilén sekä kaksi muuta tiimin jäsentä
015 Kolpeneen palvelukeskus - Monivammaisten ja liikuntaesteisten lasten ja nuorten yksilöllinen kuntoutus
Kolpeneen palvelukeskus - Monivammaisten ja liikuntaesteisten lasten ja nuorten yksilöllinen kuntoutus
julkaistu 2005
Malli on toteutettu osana "Yhdessä voimistuen - laadukasta sosiaalityötä lappilaisille" -hanketta. Pohjois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskuksesta hankkeessa työskenteli suunnittelija Juhani Salminen
011 Päihdenuoren laitoskuntoutuspolku
Päihdenuoren laitoskuntoutuspolku
julkaistu 2005
Maassamme huumeita käyttäneiden nuorten laitosmuotoinen kuntoutus on osa lastensuojelulain mukaista sijaishuoltoa. Toiminta tapahtuu sosiaalihuoltolain mukaisissa lastensuojeluyksiköissä, joita ovat valtion koulukodit, kunnalliset nuorisokodit, yksityiset lastensuojelulaitokset ja perhekodit. Palvelujärjestelmä on kirjava ja kuntoutus-, kasvatus- ja hoitokäytännöt vaihtelevia ja vakiintumattomia. Vakiintumattomuus on herättänyt sekä palvelun ostajien että tuottajien huolta.
Huumereitiltä hoitoketjuun -projektissa on koottu neljän pohjoissuomalaisen lastensuojelulaitoksen työmallit ja nuoren kuntoutuspolut ja niistä on koottu tämän päivän työkäytännön mukainen huumenuoren laitossijoituksen kuntoutuspolku. Syntynyt prosessimalli on synteesi neljän pohjoissuomalaisen lastensuojelulaitoksen työmallista. Jokaisessa yksikössä työtä tehdään omalla persoonallisella tavalla ja omanlaisten nuorten kanssa. Tästä huolimatta samat yhteiset elementit on löydettävissä kaikista työmalleista kussakin tapauksessa omien tarpeiden mukaan painottuneina.
Prosessimallinnuksen tavoitteena on palveluntuottajan pyrkimys kuvata oma työmalli palvelun käyttäjille, ostajille ja yhteistyökumppaneille. Lisäksi tavoitteena on ollut löytää tämän tehtävän ohessa jatkotoimenpiteitä vaativia kriittisiä kehittämistehtäviä.
009 Rovaniemen kihlakunnan poliisilaitoksen sosiaalityöntekijän työprosessi päihtyneen nuoren kanssa
Rovaniemen kihlakunnan poliisilaitoksen sosiaalityöntekijän työprosessi päihtyneen nuoren kanssa
julkaistu 2005
Malli on laadittu yhteistyössä Rovaniemen kihlakunnan Poliisilaitoksen sosiaalityöntekijä Sisko Koskiniemen kanssa. Malli on toteutettu osana "Yhdessä voimistuen - laadukasta sosiaalityötä lappilaisille" -hanketta. Pohjois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskuksesta hankkeessa työskenteli suunnittelija Juhani Salminen.