Barnahus - Sosiaalityöntekijän konsultaatio - ekollega

Ammattilaisille

Lapsiin kohdistuva väkivalta - sosiaalityöntekijän etäkonsultaatio

Konsultaatio tarjoaa Kainuun, Keski-Pohjanmaan, Lapin ja Pohjois-Pohjanmaan kuntien/kuntayhtymien sosiaalityöntekijöille tukea työskentelyyn ja toimenpiteiden sekä lapsen ja perheen palvelupolun suunnitteluun.  Konsultaatio on tarkoitettu varhaiseen vaiheeseen tai myös tilanteisiin, joissa lapsella on alkanut rikosprosessi.


Voit pyytää konsultaatiota tilanteisiin, jossa lapseen on kohdistunut väkivaltaa, sen epäilyä tai uhkaa. Väkivallaksi luetaan lähisuhteessa sekä kodin ulkopuolella tapahtuva fyysinen, psyykkinen ja seksuaaliväkivalta. Myös kuritusväkivalta ja kasvatuksellinen väkivalta ovat lapseen kohdistuvaa väkivaltaa. Voit pyytää konsultaation kautta tukea myös väkivallan tunnistamiseen. 


Sosiaalityöntekijän konsultaatio toteutuu teams-tapaamisena. Konsultaatioihin vastaa väkivaltatyöhön erikoistunut barnahus-hankkeen sosiaalityöntekijä. Etäkonsultaatioajat ovat perjantaisin. Jos sopivaa aikaa ei löydy, voit olla minuun sähköpostilla yhteydessä. Aikavaraus tehdään alla olevassa sähköisessä ajanvarauskalenterissa.  

Konsultaatiopalvelu on osa valtakunnallista Barnahus-hanketta. Barnahus-hankkeessa tehostetaan lapsiin kohdistuvien väkivaltaepäilyjen selvitysprosesseja sekä väkivaltaa kokeneiden lasten tukea ja hoitoa.  

Kiireellisissä konsultaatioissa on syytä olla yhteydessä poliisiin.

 

Kuinka toimin?

Avaa lomake

Palvelussa vastaajana toimii OYS Barnahus-hankkeen sosiaalityöntekijä.
OT-koordinaattorit eivät osallistu varsinaiseen konsultaatioon.

Emma Päättönen
Puh. 050 3404 587
emma.paattonen@pohde.fi
kieliosaaminen suomi englanti
Henkilökortti

Käyttöohje

  1. Täytä esitietolomake

    Voit täyttää ja lähettää lomakkeen ilman kirjautumista. Lähetä lomake OT-keskuksen  viimeistään 7 vrk ennen varsinaista etäkonsultaatiota. Lomakkeeseen ei saa laittaa asiakkaan nimi- tai muita tunnistetietoja.

  2. Lopuksi napsauta Lähetä -painiketta

  3. Varaa aika alla olevasta kalenterista. OT-keskuksesta otetaan sinuun yhteyttä

    Barnahus-hankkeen sosiaalityöntekijä ottaa sinuun yhteyttä 2 päivän kuluessa ja vahvistaa etäkonsultaatioajan, toimittaa sinulle linkin etäkonsultaatioon sekä palautelomakkeen.