Barnahus - Sosiaalityöntekijän konsultaatio - ekollega

Ammattilaisille

Lapsiin kohdistuva väkivalta - sosiaalityöntekijän etäkonsultaatio

Konsultaatio tarjoaa Kainuun, Keski-Pohjanmaan, Lapin ja Pohjois-Pohjanmaan kuntien/kuntayhtymien sosiaalityöntekijöille tukea työskentelyyn ja toimenpiteiden sekä lapsen ja perheen palvelupolun suunnitteluun.  Konsultaatio on tarkoitettu varhaiseen vaiheeseen tai myös tilanteisiin, joissa lapsella on alkanut rikosprosessi.


Voit pyytää konsultaatiota tilanteisiin, jossa lapseen on kohdistunut väkivaltaa, sen epäilyä tai uhkaa. Väkivallaksi luetaan lähisuhteessa sekä kodin ulkopuolella tapahtuva fyysinen, psyykkinen ja seksuaaliväkivalta. Myös kuritusväkivalta ja kasvatuksellinen väkivalta ovat lapseen kohdistuvaa väkivaltaa. Voit pyytää konsultaation kautta tukea myös väkivallan tunnistamiseen. 


Sosiaalityöntekijän konsultaatio toteutuu teams-tapaamisena. Konsultaatioihin vastaa väkivaltatyöhön erikoistunut sosiaalityöntekijä. Etäkonsultaatioajat ovat tiistai iltapäivisin ja torstaisin aamu- ja iltapäivällä. Aikavaraus tehdään alla olevassa sähköisessä ajanvarauskalenterissa.  

Konsultaatiopalvelu on osa valtakunnallista Barnahus-hanketta. Barnahus-hankkeessa tehostetaan lapsiin kohdistuvien väkivaltaepäilyjen selvitysprosesseja sekä väkivaltaa kokeneiden lasten tukea ja hoitoa.  

Kiireellisissä konsultaatioissa on syytä olla yhteydessä poliisiin.

 

Kuinka toimin?

Avaa lomake

Palvelussa vastaajana toimii OYS Barnahus-sosiaalityöntekijä.
OT-koordinaattorit eivät osallistu varsinaiseen konsultaatioon.

Emma Päättönen
Puh. 050 3404 587
emma.paattonen@ppshp.fi
kieliosaaminen suomi englanti
Henkilökortti

Palvelun työntekijät

Anne Leppälä-Hast
OT-koordinaattori Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri
Emma Päättönen
sosiaalityöntekijä Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri
Marja Sundqvist
OT-koordinaattori Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri

Käyttöohje

  1. Täytä esitietolomake

    Voit täyttää ja lähettää lomakkeen ilman kirjautumista. Lähetä lomake OT-keskuksen  viimeistään 7 vrk ennen varsinaista etäkonsultaatiota. Lomakkeeseen ei saa laittaa asiakkaan nimi- tai muita tunnistetietoja.

  2. Lopuksi napsauta Lähetä -painiketta

  3. OT-keskuksesta otetaan sinuun yhteyttä

    Barnahus-sosiaalityöntekijä ottaa sinuun yhteyttä 2 päivän kuluessa ja vahvistaa etäkonsultaatioajan, toimittaa sinulle linkin etäkonsultaatioon sekä palautelomakkeen.