null Posken ja Lapin yliopiston yhteistyökokouksen katsaus: erinomaisella yhteishengellä kesää kohti

Posken ja Lapin yliopiston yhteistyökokouksen katsaus: erinomaisella yhteishengellä kesää kohti

Poske ja Lapin yliopiston sosiaalityön oppiaine järjestivät viimeisimmän yhteistyökokouksensa keskiviikkona 4.5.2022 Lapin yliopiston tiloissa. Tilaisuuteen osallistuttiin hybridimallilla.

Tilaisuuden puheenjohtajat Kaisa Kostamo-Pääkkö (kehitysjohtaja, Poske; työelämäprofessori, LY) ja Sanna Hautala (professori, LY) avasivat kokouksen kertomalla uusimmat kuulumiset Posken ja sosiaalityön oppiaineen toiminnasta. Erityistä mielenkiintoa herättivät vastikään rahoituksen saanut VASA – Vahva sote Lapin hyvinvointialueelle -hanke sekä Ouluun laajeneva Lapin yliopiston sosiaalityön koulutus. Lisäksi suunnittelija Sanna Lähteinen avasi yleisölle Sosnet-verkoston ajankohtaista toimintaa.

Kuulijat sekä paikan päällä että etänä saivat nauttia kolmesta esityksestä, joissa avattiin Posken ja Lapin yliopiston tutkimus- ja selvitystyötä.

  • Kehittäjä-sosiaalityöntekijä Maija Hiltula perehdytti kuulijoita Posken piakkoin julkaistavan sosiaalihuollon ammattilaisselvityksen tuloksiin.
  • Projektipäällikkö Anni Partanen Poskesta kertoi vastikään valmistuneesta rovaniemeläisten ruoka-avunsaajien hyvinvointiselvityksestä, jonka Poske ja sosiaalityön oppiaine toteuttivat yhteistyössä. Julkaisuun voi tutustua tarkemmin Posken julkaisusarjan sivulla.
  • Apulaisprofessori Henna Pirskanen ja nuorempi tutkija Paula Vainikka Lapin yliopistosta tutustuttivat osallistujat Lasten ja nuorten suru perhe- ja lähisuhteissa -hankkeeseen ja sen kahteen Lapissa työstettävään osioon.

Poske ja Lapin yliopiston sosiaalityön oppiaine jatkavat yhteistyötä hyvässä hengessä – seuraavaa yhteistyökokousta suunniteltiin jo loppukesälle. Sen lisäksi Poske esitti sosiaalityön oppiaineelle kutsun kesäkuun 9.–10. pidettäville SOTE-markkinoille.

Lisätietoja

Kaisa Kostamo-Pääkkö
Kehitysjohtaja, työelämäprofessori
kaisa.kostamo-paakko@poske.fi

Sanna Hautala
Professori
sanna.hautala@ulapland.fi