null OT-etäkonsultaatiopalveluita avattu

OT-etäkonsultaatiopalveluita avattu

Ammattilaisten tuki pohjoisella YTA-alueella erityisen vaativissa asiakastilanteissa on vahvistunut, kun kolme Pohjoisen OT-keskushankkeen koordinoimaa maksutonta etäkonsultaatiokokonaisuutta käynnistyivät syyskuussa. Aiemmin pilotoidun vaativat ero-, huolto- ja tapaamisriidat etäkonsultaation lisäksi avautuivat monialaisesti toimiva lapsen tai nuoren väkivaltaepäilyyn liittyvä konsultaatio sekä sosiaalityöntekijöille suunnattu Barnahus-sosiaalityöntekijän etätuki väkivaltaepäilytilanteissa.

Lasten ja nuorten väkivaltaepäilyyn liittyvän etäkonsultaation asiantuntijajoukon muodostavat OYS:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian yksikön monialainen tiimi. Tarvittaessa tiimi täydentää osaamistaan ero- ja huoltoriitoihin erikoistuneen etäkonsultaatiotiimin jäsenellä. Osaamisen vaihto toimii myös toisin päin eli ero- ja huoltoriitojen etäkonsultaatioissa voidaan jatkossa hyödyntää myös oikeuspsykiatrista osaamista.

Aiemman etäkonsultaation tapaan etäkonsultaatiopyynnön voi tehdä täyttämällä sähköisen esitietolomakken eKollega.fi -sivuilla. Konsultaatiopyynnön tekeminen ei edellytä kysyjältä rekisteröitymistä palveluun. Esitietolomake välittyy suojatussa yhteydessä tietoturvallisesti asiantuntijoille eKollegan työlistalle ennakkokäsittelyyn ennen varsinaista etäkonsultaatioistuntoa, joka toteutetaan Teams-yhteydellä.

Anne Leppälä-Hast, OT-koordinaattori
050 568 6338
etunimi.sukunimi@ppshp.fi
Pohjoinen OT-keskus -jatkokehittämishanketta v. 22-23 hallinnoi Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri

 

Linkit