Tapahtumat

Tästä löydät Posken ja yhteistyökumppaneiden järjestämiä tapahtumia.

null Ohjatun omahoidon koulutus, ilmoittaudu 11.9. mennessä

Ohjatun omahoidon koulutus, ilmoittaudu 11.9. mennessä

Alkaa: 19.09.2023 klo 14.00

Päättyy: 19.09.2023 klo 15.00

Koulutus on tarkoitettu täysi-ikäisten kanssa työskenteleville perustason sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisille, jotka työssään kohtaavat mielenterveyden oireisiin tai haastavien elämäntilanteiden käsittelyyn tukea tarvitsevia asiakkaita. Tämä koulutus antaa työntekijälle valmiudet toteuttaa ohjattua omahoitoa myös nuorten (12–18-vuotiaiden) kanssa työskennellessä. Koulutus on maksuton. Koulutus toteutetaan osana Lapin Tulevaisuuden sote-keskus -hanketta yhteistyössä Terapiat etulinjaan -hankkeen kanssa.

Ohjattu omahoito on lieviin ja keskivaikeisiin mielenterveyden häiriöihin ja useisiin mielenterveyden pulmatilanteisiin sopiva matalan kynnyksen hoitomuoto. Ohjatussa omahoidossa työskennellään työntekijän tuella osoitteesta Mielenterveystalo.fi löytyviä omahoito-ohjelmia hyödyntäen. Ohjattu omahoito on 1–3 käyntikerran mittainen.

Koulutus käynnistyy 19.9. klo 14–15 Teams-yhteydellä pidettävällä koulutusstartilla. Tämä koulutusstartti tallennetaan ja on koulutukseen ilmoittautuneiden katsottavissa kahden viikon ajan. Koulutusstartin jälkeen koulutus jatkuu itsenäisesti suoritettavilla verkko-opinnoilla (4–8 h). Teorian liittämistä käytäntöön tuetaan ryhmämuotoisella menetelmäohjauksella (2 x 1 h). Menetelmäohjaukset toteutetaan etäyhteydellä loka- ja marraskuussa.

Koulutukseen ilmoittautuminen 11.9. mennessä. Ilmoittautumiset sähköpostitse: elina.valkonen@poske.fi. Ilmoita ilmoittautumisen yhteydessä seuraavat tiedot: ilmoittautuminen ohjatun omahoidon koulutukseen, oma nimi, ammatti, työyksikkö, sähköposti ja työpuhelinnumero.

Esitteeseen tästä linkistä: koulutusesite (linkki aukeaa uuteen välilehteen).

Lisätietoja

Elina Valkonen
terapiakoordinaattori
040 489 3375
elina.valkonen@poske.fi
Avaa henkilökortti