null Lappiin 21 uutta neuropsykiatrista valmentajaa

Lappiin 21 uutta neuropsykiatrista valmentajaa

Tiedote 29.2.2024

Lapin  hyvinvointialue sai 21 uutta neuropsykiatrista valmentajaa, kun eri alueilta koulutukseen osallistuneet sote-ammattilaiset saivat kurssitodistuksen torstaina.  Koulutuksen järjesti VASA 2-hankkeen kustantamana Lapin diginepsy-klinikka (vaativan erityisen tuen ja kuntoutuksen palvelut). Koulutuksen 10 lähipävää toteutui pääosin etäyhteyksin ja omassa työssä valmennusharjoittelua tehden.

Kouluttajina toimi laaja joukko Lapin omia nepsy-alan erityisasiantuntijoita sekä muutama valtakunnan tason osaaja. Kokemusasiantuntijoiden puheenvuorot olivat olennainen osa koulutusta ja niistä valmistuneet kiittelivät erityisesti. Heidän puheenvuoroistaan löytyy usein vinkit, miten apu ja tuki menee parhaiten perille ja sekä myös tietoa, minkälainen apu ei kohtaa tuen tarvitsijaa.

Koulutettu ryhmä osallistuu osaltaan Lapin hyvinvointialueen neuropsykiatrisen palvelupolun kehittämiseen. Yhteinen näkemys on, eri alueille tarvitaan nepsy-koordinaattoreita ja heillä mahdollisuus konsultoida erityistasolla olevaa nepsy-työryhmää tai nepsy-klinikkaa. Kaikki tämä voidaan järjestää sujuvaksi palveluksi ”palikoita uudelleen järjestelemällä” ja toimintatavoista sopimalla. Osaamista Lapissa on.

Lisätietoja

Maila Haltia, valmentaja-koulutuksen pääkouluttaja
040 707 1561
maila.haltia@lapha.fi