null Digitaalisten palveluiden laajentamis- ja yhtenäistämistyö etenee

Digitaalisten palveluiden laajentamis- ja yhtenäistämistyö etenee

Tulevaisuuden sote keskus -hanke yhtenäistää ja laajentaa digitaalisia palveluita palvelualueittain yhteistyössä Lapin hyvinvointialueen digipalveluiden yksikön kanssa. Virtu.fi -sivustolle kootut sosiaali- ja terveyspalvelut ovat jo löydettävissä lapha.fi -sivuston Palveluista. Tulevaisuudessa, hyvinvointialueen sivujen kehittyessä, myös Virtu.fi -sivuston palvelut keskitetään laphan nettisivuille, eli palvelut lappilaisille tulevat jatkossa löytymään sieltä.

Kehittämistyön osalta digitaalisten palveluiden saatavuuden edistämisen lisäksi on yhtenäistetty lomakkeita ja niitä on uudistettu vastaamaan esille nousseita tarpeita yhteistyössä palveluissa vastaavien ammattilaisten kanssa. Esimerkiksi lastensuojeluilmoitukselle on tehty yhteinen lomake, joka palvelee niin kuntalaisia kuin ammattilaisiakin. Uudistettu lomake on jo käytössä itäisellä palvelualueella. Voit tarkastella yhtenäistettyä lastensuojeluilmoituslomaketta tästä linkistä (linkki aukeaa uudelle välilehdelle).

Lapsiperheiden ja nuorten kysymyksiin vastaavan Pyydä apua -palvelun laajentaminen etenee suunnitellusti ja vuoden loppuun mennessä voidaan markkinoida palvelua yhden kiinteän osoitteen turvin. Tällä hetkellä markkinointia haastaa vielä palveluiden kuntakohtaisuus, mutta teknisten uudistusten myötä voidaan toteuttaa yksi lomake, joka jakaa viestit oikeille ammattilaisille paikkakuntavalikon perusteella.

Digipalveluita kehitetty vuoden 2023 aikana esimerkiksi alla olevien palveluiden osalta

•    Ilmoitus sosiaalihuollon tarpeesta (ent. huoli-ilmoitus) (nimeämismuutokset työn alla)
•    Yhteydenotto terveyskeskukseen
•    Perhehoitajien ajanvarauskalenteri ja laskutuslomake
•    Yhteydenotto lastenvalvojalle perheoikeudellisiin palveluihin
•    Henkilökohtaisen avun tunti-ilmoitus
•    Saamelainen psykososiaalisen tuen yksikkö (UVJA) – sähköinen yhteydenottolomake (tulossa)

Yhteystiedot ja lisätietoa digipalveluiden kehittämisestä löydät tästä linkistä.