Digitaaliset palvelut - ekollega

hankkeen logot       Digitaaliset palvelut

Digitaaliset palvelut

Tulevaisuuden Sote-keskus -hankkeessa toimiva digitaalisten palveluiden osakokonaisuus tukee hankkeen tavoitteita mahdollistamalla kehitettävien palveluiden saatavuuden myös digitaalisesti. Digitaalisten palveluiden alustana toimii Sähköinen sosiaali- ja terveyspalvelukeskus Virtu.fi sekä eKollega:n palvelut ammattilaisille.

Ammattilaisten tuki

Digipalvelut tukevat hankkeen muita osakokonaisuuksia digitaalisten palveluiden suunnittelussa, käyttöönotossa ja käytössä. Digipalvelut tarjoavat reaaliaikaisia tukipalveluita, järjestää opastuksia sekä tarjoaa ohjeistuksia.

Siirry Virtuaalisen sosiaali- ja terveyspalvelukeskuksen (Virtu.fi) tuen sivuille tästä linkistä

Hankkeessa edistetyt digitaaliset palvelut

Ilmoitus sosiaalihuollon tarpeesta

Ilmoituksella voit ilmaista huolesi helposti ja nopeasti. Ilmoitettu huoli voi liittyä terveyteen, jaksamiseen tai muuttuneeseen käyttäytymiseen. Siirry esimerkiksi Rovaniemen ilmoitukseen sosiaalihuollon tarpeesta tästä linkistä: Rovaniemen ilmoitus (aukeaa uuteen välilehteen). Ilmoitus sosiaalihuollon tarpeesta löytyy Lapha.fi:stä työikäisten sosiaalityön sivulta kuntavalinnan jälkeen, Digipalvelut-otsikon alta tästä linkistä: Lapha.fi (aukeaa uuteen välilehteen).

 

Yhteydenotto terveyskeskukseen

Sähköisen yhteydenottopyynnön avulla asiakas voi tehdä yhteydenoton terveyskeskukseen. Yhteydenotto terveyskeskukseen on otettu hankkeen aikana käyttöön Kittilään, Pelloon, Inariin ja Simoon. Siirry esimerkiksi Inarin yhteydenottoon terveyskeskukseen tästä linkistä: Inarin yhteydenotto (aukeaa uuteen välilehteen). Yhteydenotto terveyskeskukseen löytyy Lapha.fi:stä hoitajan ja lääkärin kiireettömän vastaanoton sivulta kuntavalinnan jälkeen, Digipalvelut-otsikon alta tästä linkistä: Lapha.fi (aukeaa uuteen välilehteen).

Elatusapulaskuri

Elatusapulaskurilla voi laskea suosituksen elatusavun suuruudesta. Laskuri perustuu oikeusministeriön vuonna 2007 antamaan ohjeeseen lapsen elatusavun suuruuden arvioimiseksi. Ohje on luonteeltaan suositus ja tarjoaa vastauksia lähinnä tyypillisiin elatustilanteisiin. Elatusapulaskuri on käännetty pohjois-, inarin- ja koltansaameksi. Elatusapulaskuri löytyy Lapha.fi:stä digipalvelujen sivulta tästä linkistä: Lapha.fi (avautuu uuteen välilehteen).

Lastensuojeluilmoitus 

Lastensuojeluilmoituksen voi tehdä kuka tahansa, jos havaitsee tai saa tietää sellaisia seikkoja, joiden vuoksi lapsen lastensuojelun tarve on henkilön oman arvion perusteella syytä selvittää. Siirry esimerkiksi Kemin lastensuojeluilmoitukseen tästä linkistä: Kemin lastensuojeluilmoitus (aukeaa uuteen välilehteen). Lastensuojeluilmoitus löytyy Lapha.fi:stä lastensuojelun sosiaalityön sivulta kuntavalinnan jälkeen, Digipalvelut-otsikon alta tästä linkistä: Lapha.fi (aukeaa uuteen välilehteen).

Pyydä apua

Pyydä apua -nappi on lapsiperheille ja nuorille suunnattu matalan kynnyksen sähköinen palvelukanava. Nappia painamalla voi pyytää apua, kysyä neuvoa tai jättää yhteydenottopyynnön. Yhteydenottoihin vastaavat lasten, nuorten ja perheiden palveluiden työntekijät. Palvelu on käytettävissä myös pohjois- ja inarinsaameksi. Pyydä apua -palvelu löytyy Lapha.fi:stä digipalvelujen sivulta tästä linkistä: Lapha.fi (aukeaa uuteen välilehteen).

Sähköinen yhteydenotto terveyskeskukseen

Pyydä apua -palvelu

Ilmoitus sosiaalihuollon tarpeesta

Yhteystiedot

Tuomas Laitinen
Sähköisten palveluiden erityisasiantuntija
Puh. 0408446306
tuomas.laitinen@poske.fi
VASA 2 - Vahva sote Lapin hyvinvointialueelle -hanke
Henkilökortti
Maria Martin
Erityisasiantuntija
Puh. 040 732 98 43
maria.martin@lapha.fi
Lapin hyvinvointialue, Digitaaliset palvelut, Rovaniemi
kieliosaaminen ruotsi englanti
Henkilökortti