Vanhustyön konsultaatio - ekollega

Ammattilaisille

Vanhustyön konsultaatio

Voit pyytää konsultaatiota ikäihmisten palveluista, laitoshoidosta, omaishoidon kysymyksistä sekä muistisairauksista. Asiat voivat liittyä esimerkiksi asumisen tukeen, kotona selviytymiseen, asiakasmaksuihin, tukimuotoihin, edunvalvontaan, itsemääräämisoikeuteen sekä erilaisiin oikeudellisiin kysymyksiin.

Verkkokonsultaatiossa ammattilaiset voivat pyytää kirjallista konsultaatiota ja neuvoa tietoturvallisesti asiantuntijaryhmältä. Verkkokonsultit pyrkivät asiantuntemuksellaan tukemaan sosiaalialan  työntekijöitä erilaisissa pulmatilanteissa ja kansalaisten oikea-aikaisiin palveluihin liittyvissä kysymyksissä.

Konsultaatio tehdään anonyymisti eli yleisluonteisesti ilman tunnistettavia tietoja.

Kuinka toimin?

Kirjaudu palveluun

Tietoa palvelusta

Palvelun tuottaa Pohjois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus
Palvelulupaus viisi arkipäivää
Keskimääräinen vastausaika 4 vrk
Maksuton

Palvelun työntekijät

Anja Karvonen-Kälkäjä
Kaisa Kostamo-Pääkkö
kehitysjohtaja
Liisa Kursula
Maria Martin
Erityisasiantuntija
Inga Mukku
hyvinvointikoordinaattori/hanketyöntekijä

Käyttöohje

 1. Kirjaudu palveluun

  Palvelun käyttämiseksi tarviset käyttäjätunnukset tai toimikortin. Käyttäjätunnukset ja niihin liittyvät oikeudet saat Virtu-tuesta.

 2. Kysy konsultaatiota

  Voit aloittaa konsultaation kuvaamalla asian tai ongelma, mihin haluat neuvoa ja tukea. Jos konsultaation pyytäminen vaatii asiakastietoa, pyydä asiakkaalta kirjallinen suostumus ja tehkää konsultaatio yhdessä. Jos konsulaatiotarpeesi on yleisluonteista, pyydä neuvontaa ilman asiakkaan tunnistetietoja.

 3. Saat ilmoituksen sinulle saapuneesta vastauksesta

  Ilmoitus tulee valintasi mukaan sähköpostiisi ja/tai matkapuhelimeesi. Siinä ei näytetä sinuun tai konsulaatioon liityvää tietoa. 

 4. Kirjaudu ja lue saapunut konsultaatio

  Pääset lukemaan saapuneen konsultaation kirjautumalla eKollegaan. Painikkeen löydät verkkosivun oikeasta kulmasta. Kaikki viestit säilyvät siellä tallessa ja vain sinä pääset sinne.