Vammaispalveluiden ja kehitysvammahuollon konsultaatio - ekollega

Ammattilaisille

Vammaispalveluiden ja kehitysvammahuollon konsultaatio

Voit pyytää konsultaatiota asiakastilanteisiin vammaispalveluista, kehitysvammahuollosta ja henkilökohtaisesta avusta. Asiat voivat liittyä esimerkiksi erityishuoltoon, palveluasumiseen, toimeentuloon, edunvalvontaan, itsemääräämisoikeuteen ja erilaisiin oikeudellisiin kysymyksiin.

Verkkokonsultaatiossa ammattilaiset voivat pyytää kirjallista konsultaatiota ja neuvoa tietoturvallisesti asiantuntijaryhmältä. Verkkokonsultit pyrkivät asiantuntemuksellaan tukemaan sosiaalialan  työntekijöitä erilaisissa pulmatilanteissa ja kansalaisten oikea-aikaisiin palveluihin liittyvissä kysymyksissä.

Konsultaatio tehdään anonyymisti eli yleisluonteisesti ilman tunnistettavia tietoja.

Kuinka toimin?

Kirjaudu palveluun

Tietoa palvelusta

Palvelun tuottaa Pohjois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus
Palvelulupaus viisi arkipäivää
Keskimääräinen vastausaika 6 vrk
Maksuton

Palvelun työntekijät

Eija Halonen
Kuntoutuspäällikkö
Anja Karvonen-Kälkäjä
Mikko Keränen
sosiaalityöntekijä
Kaisa Kostamo-Pääkkö
kehitysjohtaja
Juhani Luotola
sosiaalityöntekijä
Maria Martin
Erityisasiantuntija
Maija Tervo
Sari Vuorilampi
Ylitarkastaja

Käyttöohje

 1. Kirjaudu palveluun

  Palvelun käyttämiseksi tarviset käyttäjätunnukset tai toimikortin. Käyttäjätunnukset ja niihin liittyvät oikeudet saat Virtu-tuesta.

 2. Kysy konsultaatiota

  Voit aloittaa konsultaation kuvaamalla asian tai ongelma, mihin haluat neuvoa ja tukea. Jos konsultaation pyytäminen vaatii asiakastietoa, pyydä asiakkaalta kirjallinen suostumus ja tehkää konsultaatio yhdessä. Jos konsulaatiotarpeesi on yleisluonteista, pyydä neuvontaa ilman asiakkaan tunnistetietoja.

 3. Saat ilmoituksen sinulle saapuneesta vastauksesta

  Ilmoitus tulee valintasi mukaan sähköpostiisi ja/tai matkapuhelimeesi. Siinä ei näytetä sinuun tai konsulaatioon liityvää tietoa. 

 4. Kirjaudu ja lue saapunut konsultaatio

  Pääset lukemaan saapuneen konsultaation kirjautumalla eKollegaan. Painikkeen löydät verkkosivun oikeasta kulmasta. Kaikki viestit säilyvät siellä tallessa ja vain sinä pääset sinne.