Päihdetyön ja riippuvuuksien konsultaatio - ekollega

Ammattilaisille

Toiminnallisten ja kemiallisten riippuvuuksien konsultaatio

Voit pyytää konsultaatiota asiakastilanteissa toiminnallisten ja kemiallisten riippuvuuksien hoitoon,  kuntoutukseen ja palveluihin liittyen. Asiat voivat liittyä esimerkiksi toiminnallisissa riippuvuuksissa peli-, seksi-, netti- ja läheisriippuvuuksiin ja kemiallisissa riippuvuuksissa erilaisiin päihteisiin ja lääkkeisiin.

Verkkokonsultaatiossa ammattilaiset voivat pyytää kirjallista konsultaatiota ja neuvoa tietoturvallisesti asiantuntijaryhmältä. Verkkokonsultit pyrkivät asiantuntemuksellaan tukemaan sosiaalialan  työntekijöitä erilaisissa pulmatilanteissa ja kansalaisten oikea-aikaisiin palveluihin liittyvissä kysymyksissä.

Konsultaatio tehdään anonyymisti eli yleisluonteisesti ilman tunnistettavia tietoja.

Kuinka toimin?

Kirjaudu palveluun

Tietoa palvelusta

Palvelun tuottaa Pohjois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus
Palvelulupaus viisi arkipäivää
Keskimääräinen vastausaika 4 vrk
Maksuton

Palvelun työntekijät

Jaana Jokinen
Kehittämispäällikkö
Kaisa Kostamo-Pääkkö
kehitysjohtaja
Merja Laitila-Ukkola
Kari Matela
Alueasiamies
Anne-Maria Näkkäläjärvi
Johtava sosiaalityöntekijä
Ari Terävä

Käyttöohje

 1. Kirjaudu palveluun

  Palvelun käyttämiseksi tarviset käyttäjätunnukset tai toimikortin. Käyttäjätunnukset ja niihin liittyvät oikeudet saat Virtu-tuesta.

 2. Kysy konsultaatiota

  Voit aloittaa konsultaation kuvaamalla asian tai ongelma, mihin haluat neuvoa ja tukea. Jos konsultaation pyytäminen vaatii asiakastietoa, pyydä asiakkaalta kirjallinen suostumus ja tehkää konsultaatio yhdessä. Jos konsulaatiotarpeesi on yleisluonteista, pyydä neuvontaa ilman asiakkaan tunnistetietoja.

 3. Saat ilmoituksen sinulle saapuneesta vastauksesta

  Ilmoitus tulee valintasi mukaan sähköpostiisi ja/tai matkapuhelimeesi. Siinä ei näytetä sinuun tai konsulaatioon liityvää tietoa. 

 4. Kirjaudu ja lue saapunut konsultaatio

  Pääset lukemaan saapuneen konsultaation kirjautumalla eKollegaan. Painikkeen löydät verkkosivun oikeasta kulmasta. Kaikki viestit säilyvät siellä tallessa ja vain sinä pääset sinne.