Aikuissosiaalityön ja toimeentuloturvan konsultaatio - ekollega

Ammattilaisille

Aikuissosiaalityön ja toimeentuloturvan konsultaatio

Voit pyytää konsultaatiota asiakastilanteisiin muutossosiaalityöstä, toimeentulotuesta sekä asiakkaiden erityisen tuen tarpeisiin liittyvistä asioista. Asiat voivat liittyä esimerkiksi työllisyyden tukeen, kuntoutukseen, asumiseen, toimeentuloon, monialaiseen yhteistyöhön sekä edunvalvonnan kysymyksiin.

Verkkokonsultaatiossa ammattilaiset voivat pyytää kirjallista konsultaatiota ja neuvoa tietoturvallisesti asiantuntijaryhmältä. Verkkokonsultit pyrkivät asiantuntemuksellaan tukemaan sosiaalialan  työntekijöitä erilaisissa pulmatilanteissa ja kansalaisten oikea-aikaisiin palveluihin liittyvissä kysymyksissä.

Konsultaatio tehdään anonyymisti eli yleisluonteisesti ilman tunnistettavia tietoja.

Kuinka toimin?

Kirjaudu palveluun

Tietoa palvelusta

Palvelun tuottaa Pohjois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus
Palvelulupaus viisi arkipäivää
Keskimääräinen vastausaika 4 vrk
Maksuton

Palvelun työntekijät

Kaisa Kostamo-Pääkkö
kehitysjohtaja
Maria Martin
Erityisasiantuntija
Anne-Maria Näkkäläjärvi
Johtava sosiaalityöntekijä
Eija Savelius-Koski
Kehittäjäsosiaalityöntekijä
Jari Savikuja
sosiaalityöntekijä

Käyttöohje

 1. Kirjaudu palveluun

  Palvelun käyttämiseksi tarviset käyttäjätunnukset tai toimikortin. Käyttäjätunnukset ja niihin liittyvät oikeudet saat Virtu-tuesta.

 2. Kysy konsultaatiota

  Voit aloittaa konsultaation kuvaamalla asian tai ongelma, mihin haluat neuvoa ja tukea. Jos konsultaation pyytäminen vaatii asiakastietoa, pyydä asiakkaalta kirjallinen suostumus ja tehkää konsultaatio yhdessä. Jos konsulaatiotarpeesi on yleisluonteista, pyydä neuvontaa ilman asiakkaan tunnistetietoja.

 3. Saat ilmoituksen sinulle saapuneesta vastauksesta

  Ilmoitus tulee valintasi mukaan sähköpostiisi ja/tai matkapuhelimeesi. Siinä ei näytetä sinuun tai konsulaatioon liityvää tietoa. 

 4. Kirjaudu ja lue saapunut konsultaatio

  Pääset lukemaan saapuneen konsultaation kirjautumalla eKollegaan. Painikkeen löydät verkkosivun oikeasta kulmasta. Kaikki viestit säilyvät siellä tallessa ja vain sinä pääset sinne.

Lisätietoa