null Viestinnän suunnittelija Moona Veijola esittäytyy

Viestinnän suunnittelija Moona Veijola esittäytyy

Hei!

Aloitin Tulevaisuuden sote-keskus –hankkeen suunnittelijana kesäkuussa 2022. Vastaan hankkeen viestinnästä sekä viestintäsuunnitelman toteutumisesta ja päivittämisestä.

Koulutukseltani olen suomen kielen ja kirjallisuuden opettaja. Olen erikoistunut suomi toisena kielenä -opetukseen ja teen maisterintutkielmaa suomea toisena kielenä opiskelevien yläkoululaisten puhekielen piirteiden kehittymisestä Jyväskylän yliopistoon. S2-erikoistumisen lisäksi olen opinnoissani perehtynyt erityisesti diskurssin- ja korpustutkimukseen, funktionaaliseen kielitieteeseen, tieteen yleistajuistamiseen sekä sukupuolentutkimukseen.

Olen kotoisin Jyväskylästä ja muuttanut Ivaloon kaksi ja puoli vuotta sitten. Ivalossa ja Inarissa olen ollut suomi toisena kielenä -opettajana ja luokanopettajana. Siellä innostuin työhön kuuluneesta selkokielestä, esteettömästä viestinnästä ja tiedon visuaalistamisesta niin, että päätin hakea viestinnän tehtäviin. Aiempi viestintäkokemukseni on kolmannen sektorin luottamustehtävistä sekä vapaaehtoisen asepalveluksen toimittajan tehtävästä Puolustusvoimien uutislehdessä.

Hankkeessa haluan viedä Lapin sote-keskuksen viestinnän tulevaisuuteen, eli kohti yleisölle ja asiantuntijoille suunnattua tarpeenmukaista viestintää, joka on linjassa hyvinvointialueen viestintätavoitteiden kanssa. Selkeä, tietopohjainen, esteetön sekä ammattilaisille ja lappilaisille äänen antava viestintä kuuluu kaikille.

 

Selkeitä kesäpäiviä!

Moona Veijola

Henkilökortti