null VASA 2, mielenterveys- ja riippuvuuspalveluiden kehittämisen avoimia aamukahveja sote-ammattilaisille

VASA 2, mielenterveys- ja riippuvuuspalveluiden kehittämisen avoimia aamukahveja sote-ammattilaisille

Vahva sote Lapin hyvinvointialueelle -hankkeessa (VASA 2) kehitetään mielenterveys- ja riippuvuustyötä Lapin hyvinvointialueella yhteistyössä hyvinvointialueen kanssa. Kesäkuussa järjestimme kaikille avoimia tilaisuuksia, joissa kehittämistyötä avattiin isommalle sivistyspalveluiden sekä sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisten joukolle.

Näiden tapahtumien tavoitteena oli antaa ammattilaisille tietoa mielenterveys- ja riippuvuuspalveluiden kehittämisen kokonaisuudesta ja saada ammattilaisilta näkökulmia kehittämiseen. Järjestimme erilliset tapahtumat päihde- ja riippuvuuspalveluketjun, neuropsykiatrisen palvelupolun sekä koulu- ja opiskeluterveydenhuollon matalan kynnyksen mielenterveyspalveluiden kehittämisen kokonaisuuksista. Tapahtumissa avattiin tehtyä kehittämistä ja esiteltiin luonnoksia palvelukuvauksista sekä suunnattiin alustavasti katsetta syksyyn.

Toiveena meillä oli saada Lapin alueen ammattilaisilta näkökulmia ja kommentteja tehdystä työstä. Edelleen teillä on mahdollisuus tulla mukaan vaikuttamaan kehittämistyön etenemiseen! Palveluketjuluonnokset ja niihin liittyvä Padlet-alusta löytyvät tästä linkistä. Samalla pääset tutustumaan kehittämisen eKollega-sivustoon.

Kesäkuun kolmessa tapahtumassa oli kiinnostuneita ammattilaisia paikalla 40–60 henkilöä, ja olemme todella iloisia, että tapahtumat herättivät kiinnostusta. Palautteiden perusteella te ammattilaiset toivotte jatkossakin lyhyitä, informatiivisia ja vuorovaikutteisia infoja säännöllisesti järjestettyinä. Näiden lisäksi olisi hyvä, että eKollegaan ja Kaltioon tulisi säännöllisesti koostettuja uutisia. Toiveena oli myös päästä mielenterveys- ja riippuvuuspalveluiden kehittämisen uutisten sähköpostilistalle halutessaan. Näihin toiveisiin pyrimme tulevana syksynä vastaamaan!

Tulemme järjestämään syksyllä VASA 2, mielenterveys- ja riippuvuuspalveluiden kehittämisestä sote-ammattilaisille avoimia aamukahvitilaisuuksia

Teemme koostetusti uutisia kehittämisen tapahtumista, jotka julkaistaan Kaltiossa ja eKollegan uutisissa sekä informoimme erilaisista tapahtumisesta ja koulutuksista aktiivisesti.

Haluaisitko kuulla ensimmäisten joukossa VASA 2- hankkeen Mieri-kokonaisuuden kehittämisen ajankohtaisista? 

Tällä kyselyllä (linkki aukeaa uuteen välilehteen) voit ilmoittaa omat yhteystietosi sähköpostilistalle, jota koordinoi Mieri-hanketiimi. 

Aurinkoista kesää kaikille!

T: Mielenterveys ja riippuvuus palveluiden kehittämisen tiimi
    Heidi Bergman, projektipäällikkö
    Jonna Lindholm, erityisasiantuntija
    Miia Välimaa, erityisasiantuntija
    Marjo Häyry, erityisasiantuntija
    Pilvi Vuomajoki, asiantuntija
    Elisa Heinämäki, terapiakoordinaattori