Tapahtumat

Tästä löydät Posken ja yhteistyökumppaneiden järjestämiä tapahtumia.

null VASA2 hanke koordinoi Lapin Arkeen Voimaa toimintaa – haku syksyn ryhmään on käynnissä

VASA2 hanke koordinoi Lapin Arkeen Voimaa toimintaa – haku syksyn ryhmään on käynnissä

Alkaa: 12.10.2023

Päättyy: 16.10.2023

Arkeen Voimaa -ohjelma

Arkeen Voimaa on näyttöön perustuva itsehoidon ryhmätoimintamalli (Chronic Disease Self-Management Program, CDSMP). Toiminnan tarkoituksena on vahvistaa osallistujien itsehoitotaitoja ja sitä kautta kohentaa heidän arkipärjäämistään ja elämänlaatuaan. Lapin alueen Arkeen Voimaa -toimintaa järjestää VASA-hanke valtakunnallisen Arkeen Voimaa -koordinaation tuella.

Ryhmätoiminta on tarkoitettu henkilölle, jonka arjen sujumiseen vaikuttaa esimerkiksi yksinäisyys, mielialan lasku, pitkäaikaissairaus tai työttömyys. Henkilö voi olla myös sairastavan omainen. Diagnoosilla tai ongelmalla ei ole merkitystä, sillä arjen haasteet ovat usein samanlaisia niistä riippumatta. Ryhmässä käydään läpi muun muassa arkiliikunnan, terveyttä edistävän syömisen sekä mielialan laskun itsehoidon teemoista.

Ryhmä kokoontuu kuusi kertaa, viikon välein, 2,5 tuntia kerrallaan. Ryhmässä opetellaan käyttämään erilaisia itsehoidon työkaluja, kuten päätöksentekoa, ongelmanratkaisua ja toimintasuunnitelmaa. Ryhmän toiminta perustuu luottamukselliseen vuorovaikutukseen osallistujien kesken.

Seuraavat Arkeen Voimaa -ryhmät käynnistyvät Lapissa lokakuussa. Teams -ryhmä toteutuu 13.10.-17.11.23 ja Kemi-Tornio alueen lähitapaamisina toteutuva ryhmä kokoontuu 12.10.-16.11.2023 (paikka varmistuu myöhemmin). Parhaillaan selvitetään myös lisäryhmän mahdollisuutta elokuulle 2023.

Ryhmään voivat ilmoittautua asiakkaiden lisäksi myös ammattilaiset, jotka ovat kiinnostuneita Arkeen Voimaa -ohjaajakoulutukseen osallistumisesta. Syyskuussa 2023 toteutuvaan ohjaajakoulutukseen osallistumisen edellytyksenä on oma kokemus ryhmään osallistumisesta.

Tutustu toimintamalliin täällä (avautuu uuteen ikkunaan)

Esittelyvideoita toimintamallista löydät täältä (avautuu uuteen ikkunaan)

Arkeen Voimaa -esite (PDF, linkki avautuu samaan välilehteen)

Lisätiedot ja ilmoittautumiset Arkeen Voimaa -ryhmiin:

Linda Jaako, aluekoordinaattori

linda.jaako@lapha.fi

p. 040 849 6297