null Lapsiperheköyhyys haastaa hyvinvointia

Lapsiperheköyhyys haastaa hyvinvointia

Lapsiperheköyhyys on arkea monissa perheissä myös Pohjois-Pohjanmaalla. Lapsuuden perheessä koettu taloudellinen niukkuus on riski hyvinvoinnille, ja sillä on tutkimusten mukaan kauaskantoisia vaikutuksia. Millaisin keinoin lapsiperheköyhyyttä voidaan poistaa?

Artikkelin ovat kirjoittaneet Poskessa käytäntöopetuksen jakson tehnyt sosiaalityön maisterivaiheen opiskelija Outi Goman ja Posken erityisasiantuntija Sanna-Liisa Liikanen. Artikkeli on jatkoa HOP − Hyvinvointia, osallisuutta ja pärjäämistä -hankkeen julkaisuille. Pääset lukemaan artikkelin tästä linkistä (avautuu uudelle välilehdelle). 

HOP-hyvinvointia, osallisuutta ja pärjäämistä -hanke on Diakonia-ammattikorkeakoulun koordinoima ja Oulun ammattikorkeakoulun sekä Vaalan kunnan osatoteuttama. 
HOP-hankkeessa vahvistetaan paikallista yhteistyötä ja edistetään heikoimmassa asemassa olevien kuntalaisten hyvinvointia, osallisuutta ja pärjäämistä. HOP-hanke on Euroopan unionin osarahoittama. Hankkeen toiminta-aika on 1.5.2023-31.10.2025.