null Kansa-koulu 5 -hanke on järjestäytynyt

Kansa-koulu 5 -hanke on järjestäytynyt

Pohjois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskuksen Kansa-koulu 5 -hankkeen työntekijäksi on valittu 1.3.2023 alkaen YTM Ulla Sotaniemi, ja valtakunnallinen hanke on näin täydentynyt Pohjois-Suomen aluekoordinaattorin osalta.


Kansa-koulu 5 -hanke on jatkoa aikaisemmille Kansa-koulu -hankkeille, ja hankkeen tavoitteena on edistää sosiaalihuollon kirjaamista yhteistyössä kansallisten toimijoiden ja hyvinvointialueiden kanssa. Kansa-koulu 5 on käynnistynyt tammikuussa, ja jatkaa toimintaansa kevääseen 2024 asti. Toiminta-aikaa on reilu vuosi jäljellä, ja parhaillaan suunnitellaan Kansa-koulun tulevaa toteutusta. Yhteistyö hyvinvointialueiden kanssa on tärkeää sosiaalihuollon kirjaamisen edistämisen onnistumisessa. Suunnitteilla on jatkaa aikaisemmista hankkeista tuttua kirjaamisasiantuntijoiden valmennusta. Siitä tarkempia lisätietoja myöhemmin.

 

Aluekoordinaattorina on Ulla

Olen Kansa-koulu 5 -hankkeen uusi aluekoordinaattori Lapin ja Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueilla. Olen koulutukseltani yhteiskuntatieteiden maisteri ja sosionomi YAMK. Työuraani olen tehnyt yli 10 vuotta yksityisellä sektorilla niin ikääntyvien palveluissa kuin lastensuojelussa. Ikääntyvien palveluissa olen toiminut esihenkilö- ja johtamistehtävissä ympärivuorokautisen hoivan ja kotihoidon ympäristöissä tehden laajaa sidosryhmäyhteistyötä yhteistyökumppanien ja viranomaisten kanssa. Sosiaalihuollon asiakastyötä olen tehnyt sosiaalityöntekijänä gerontologisen sosiaalityön sektorilla, ja eri nimikkeillä ikääntyvien palveluissa sekä vastaavana ohjaajana lastensuojelulaitoksessa. 


Sosiaalihuollon kirjaamisesta olen ollut kiinnostunut jo pitkään, ja olen täydentänyt omaa osaamistani kirjaamisasiantuntija -koulutuksella, ja toiminut mm. työpaikkakouluttajana kirjaamiseen ja asiakastietojärjestelmän käyttöönottoon liittyen. 
 

Lisätietoja Ulla Sotaniemi, avaa henkilökortti.