null VASA 2-hanke / Järjestövartti – Lapin hyvinvointialueen mielenterveysjärjestöt tutuiksi

VASA 2-hanke / Järjestövartti – Lapin hyvinvointialueen mielenterveysjärjestöt tutuiksi

Järjestimme kevään aikana kaksi Järjestövartti-webinaaria VASA 2 -hankkeen mielenterveyden ja riippuvuuksien kehittämisen ja Lapin hyvinvointialueen mielenterveysjärjestöjen kanssa yhteistyössä. Päätavoitteena näillä webinaareilla oli lisätä sote-ammattilaisten tietoisuutta alueen järjestötoiminnasta ja sen kautta helpottaa asiakasohjausta järjestöjen tarjoamiin palveluihin.

Webinaareissa oli mukana seitsemän alueen järjestöä kertomassa heidän toiminnastaan. Esittelyissä avataan, millaisia tukimuotoja järjestöllä on tarjolla asiakkaille ja miten toimintaan on mahdollista päästä mukaan. Niissä kuvataan järjestön ydintoiminnan lisäksi arvoja ja toimialuetta sekä mahdollisia etäpalveluita. Ammattilaisilla on merkittävä rooli asiakkaiden ohjaamisessa järjestötoimintaan ja sen vuoksi koemme tärkeäksi avata järjestöjen toimintaa sote-ammattilaisille.

Kaikki järjestövartit tallennettiin ja tekstitettiin. Tallenteiden yhteyteen on laitettu linkki järjestön kotisivulle, josta löytyy aina ajankohtaisimmat tiedot ja tapahtumat järjestön toiminnasta. Näitä 10–15 minuuttia kestäviä tallenteita ammattilaiset voivat vaikka yhdessä asiakkaan kanssa katsoa yhteisellä tapaamisella.

Nämä tallenteet löytyvät ammattilaisten sivustolta Kaltiosta, mielenterveys- ja riippuvuuspalveluiden sivuston Ohjeet ja oppaat -välilehden alta. Hyvinvointialueen työntekijät pääsevät sivulle suoraan tästä linkistä: Kaltio (linkki aukeaa uuteen välilehteen) Tallenteet löytyvät sekä Laphan ulkopuolisille toimijoille että kansalaisille Pohjois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskuksen eKollegan sivuilta, VASA 2 -hanke ja mielenterveyden ja riippuvuuksien sivustolta tästä linkistä: Järjestövartit

Otamme syksyn aikana mielellämme lisää järjestöesittelyjä näille sivuille, joten ota yhteyttä minuun, jos haluat omasta järjestöstäsi esittelyn tai vinkkaa järjestö, josta olisi hyvä saada esittelyä.

Lisätietoa

Heidi Bergman
Projektipäällikkö
VASA 2 – mielenterveyden ja riippuvuuksien kehittäminen
heidi.p.bergman@poske.fi