Tapahtumat

Tästä löydät Posken ja yhteistyökumppaneiden järjestämiä tapahtumia.

null Itsemurhien ehkäisy (ITRO) ja puheeksiotto -koulutukset perhekeskustoimijoille

Itsemurhien ehkäisy (ITRO) ja puheeksiotto -koulutukset perhekeskustoimijoille

Alkaa: 01.06.2023 klo 14.00

Päättyy: 01.06.2023 klo 16.00

Lapissa itsemurhakuolleisuus oli vuonna 2021 yli valtakunnallisen keskiarvon. Itsemurhien ehkäisy -hankeen tavoitteena on itsemurhiin liittyvien negatiivisten asenteiden ja stigman vähentäminen väestöviestinnällä, itsemurhavaarassa olevia työssään kohtaavien tiedon ja osaamisen vahvistaminen, varhaisen tuen tarjoaminen itsemurhavaarassa oleville ja heidän läheisilleen sekä matalan kynnyksen tuen ja palveluiden lisääminen. Lisäksi itsemurhien ja itsemurhayritysten määrä pyritään saamaan laskuun. Toimenpiteet ovat osa kansallista mielenterveysstrategiaa ja itsemurhien ehkäisyohjelmaa vuosille 2020–2030.

Itsemurhien ehkäisy ja puheeksiotto -koulutuksissa keskitytään mm. itsemurhaan ja itsetuhoisuuteen ilmiönä eri näkökulmista, mitä ihmisessä tapahtuu (neurobiologian näkökulma), miten ja milloin itsemurha tai itsemurhavaara tulisi ottaa puheeksi, miten kohdata itsetuhoinen ihminen ja miten estää itsemurha.

Kohderyhmänä on perhekeskustoimijat. Koulutus kestää noin 1–2,5 tuntia ja se on maksuton. Koulutuksia järjestetään viitenä eri ajankohtana ja ne ovat sisällöltään samanlaisia. Voit valita itsellesi sopivimman koulutusajankohdan uutisen lopussa olevasta listasta.

Kouluttajana toimii Itsemurhien ehkäisykeskuksen ja ITRO-hankkeen kriisityöntekijä, kouluttaja Harri Sihvola.

Koulutuksen sisällöstä lisätietoa antavat hankepäällikkö Marena Kukkonen ja hanketyöntekijä Hannele Oiva. Koulutusesitteessä tarkemmat yhteystiedot: katso koulutusesite tästä (linkki aukeaa uuteen välilehteen).

Liity koulutukseen tästä Teams-linkistä (linkki aukeaa uuteen välilehteen).

Lisätietoja

Tiina Puotiniemi
Projektipäällikkö
tiina.puotiniemi@poske.fi
Avaa henkilökortti

Mikko Närhi
Sosiaalihuollon erityisasiantuntija
mikko.narhi@poske.fi
Avaa henkilökortti