null Hae sosiaalihuollon ja terveydenhuollon erityisasiantuntijaksi hankkeeseen!

Hae sosiaalihuollon ja terveydenhuollon erityisasiantuntijaksi hankkeeseen!

Lapin Tulevaisuuden sote-keskus -hanke hakee useita työntekijöitä kehittämään sote-keskusta ja palveluita

Kolpeneen palvelukeskuksen kuntayhtymä on saanut valtionavustuksen Sosiaali- ja terveysministeriöltä Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -ohjelmaan ja Sote-rakenneuudistusta tukevaan alueelliseen valmisteluun. Hankkeiden hallinnoijana toimii Kolpeneen palvelukeskuksen kuntayhtymä.


Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -ohjelmaa toteutetaan alueellisilla kehittämishankkeilla, jotka rahoitetaan Sosiaali- ja terveysministeriön valtionavustuksilla vuosina 2020–2022. Ohjelman tarkoituksena on kehittää laaja-alainen sosiaali- ja terveyskeskus, josta ihminen saa palvelunsa sujuvasti ja avun yksilöllisiin tarpeisiinsa. Sosiaali- ja terveyskeskuksessa hyödynnetään uudenlaista työnjakoa, tarjotaan eri ammattilaisten ja erityistason konsultaatioita sekä hyödynnetään digitalisointia.


Haemme Lapin Tulevaisuuden sote-keskus -hankkeelle

SOTE-KESKUSKEHITTÄMISEEN

•    KAKSI TERVEYDENHUOLLON ERITYISASIANTUNTIJAA (sosiaali- ja terveyskeskustoiminta)
•    SOSIAALIHUOLLON ERITYISASIANTUNTIJAA (sosiaali- ja terveydenhuollon yhteistyö)
•    TERVEYDENHUOLLON ERITYISASIANTUNTIJAA (mielenterveys- ja päihdepalvelut)
•    SOSIAALIHUOLLON ERITYISASIANTUNTIJAA (mielenterveys- ja päihdepalvelut)

Sote-keskuskehittämisessä tuetaan kuntia sosiaali- ja terveyskeskustoiminnan kehittämistyössä; terveyskeskuksen vastaanottotoimintojen, palveluohjauksen ja neuvonnan, ennaltaehkäisevien menetelmien, mielenterveys- ja päihdepalvelujen, työttömien työ- ja toimintakykyarvioiden sekä sosiaali- ja terveydenhuollon yhteisten toimintamallien käyttöönotossa.
Terveydenhuollon erityisasiantuntijoilla edellytämme terveydenhuollon ammattihenkilöistä annetun lain (559/1994) mukaista kelpoisuutta, soveltuvaa ylempää korkeakoulututkintoa, sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujärjestelmän tuntemusta sekä kokemusta ja asiantuntemusta terveydenhuollon toimialalta. Sosiaalihuollon erityisasiantuntijoilla edellytämme ylempää korkeakoulututkintoa, sosiaalihuollon ammattihenkilöistä annetun lain (817/2015) 7§:n mukaista sosiaalityöntekijän kelpoisuutta sekä kokemusta ja asiantuntemusta sosiaalihuollon toimialalta.

LASTEN, NUORTEN – JA PERHEIDEN PALVELUIDEN KEHITTÄMISEEN

•    SOSIAALIHUOLLON ERITYISASIANTUNTIJA
•    PERHEPALVELUIDEN KOORDINAATTORI

Lasten, nuorten ja perheiden palveluissa kehitetään perhekeskusten toimintaa ja edistetään ennaltaehkäisevien työmenetelmien käyttöönottoa. Lasten- ja nuorten perustason palveluissa kehitetään mielenterveyttä tukevaa ennalta ehkäisevää työtä ja työmenetelmiä sekä otetaan käyttöön psykososiaalisia menetelmiä yhteistyössä erityistason kanssa.
Sosiaalihuollon erityisasiantuntijalta edellytämme ylempää korkeakoulututkintoa, sosiaalihuollon ammattihenkilöistä annetun lain (817/2015) 7§:n mukaista sosiaalityöntekijän kelpoisuutta sekä kokemusta ja asiantuntemusta sosiaalihuollon toimialalta. Perhepalveluiden koordinaattorilta edellytämme terveydenhuollon ammattihenkilöistä annetun lain (559/1994) mukaista kelpoisuutta, ylempää korkeakoulututkintoa tai sosiaalihuollon ammattihenkilöistä annetun lain (817/2015) 8 §:n mukaista kelpoisuutta sekä kokemusta ja asiantuntemusta lasten, nuorten ja perheiden palveluista.

SAAMENKIELEN JA KULTTUURINMUKAISTEN PALVELUIDEN KEHITTÄMINEN

•    SAAMENKIELEN- JA KULTTUURINMUKAISTEN PALVELUIDEN ERITYISASIANTUNTIJA
Saamenkielen- ja kulttuurinmukaisten palveluiden osalta kehitetään kielen ja kulttuurinmukaisia mielenterveys- ja päihdepalveluita sekä lasten, nuorten ja perheiden palveluita yhteistyössä saamelaisalueen kuntien ja Saamelaiskäräjien kanssa.
Saamenkielen- ja kulttuurimukaisten palveluiden erityisasiantuntijalta edellytämme soveltuvaa ylempää korkeakoulututkintoa ja saamenkielen ja kulttuurin tuntemusta. Eduksi katsomme mielenterveys- ja päihdepalveluiden ja perhepalveluiden tuntemuksen sekä saamelaisalueen verkostojen tuntemuksen.

IKÄIHMISTEN PALVELUT

•    IKÄIHMISTEN PALVELUIDEN SUUNNITTELIJA

Ikäihmisten palveluissa kehitetään yhtenäisiä palvelutarpeen arvioinnin käytäntöjä sekä työvälineiden ja palvelujen myöntämisperusteiden (kotihoito, omaishoito, palveluasuminen, henkilöstömitoitus) käyttöönottoa kunnissa. Samalla edistetään kevyempien välimuotoisten asumispalveluiden ja etäpalvelujen käyttöönottoa.

Ikäihmisten palveluiden suunnittelijalta edellytämme terveydenhuollon ammattihenkilöistä annetun lain (559/1994) mukaista kelpoisuutta, soveltuvaa ylempää korkeakoulututkintoa tai sosiaalihuollon ammattihenkilöistä annetun lain (817/2015) 8 §:n mukaista kelpoisuutta, sekä kokemusta ja asiantuntemusta ikäihmisten palveluista.

Lisäksi Tulevaisuuden sote-keskushankkeen kaikilla osa-alueilla kehitetään sähköisiä palveluita tiiviissä yhteistyössä Lapin sote-rakenneuudistushankkeen kanssa.

Kaikissa tehtävissä katsomme eduksi aiemman kokemuksen kehittämistehtävissä toimimisesta.
Tehtävät täytetään ajalle 1.10.2020–31.12.2022. Palkkaus määräytyy KVTES mukaisesti.

Tehtävään valittujen toiminta-alue on koko Lapin maakunta, ja toimipiste sijaitsee/neuvotellaan maakunnan alueella. Hakemukset liitteineen, joita ei palauteta, osoitetaan Kolpeneen palvelukeskuksen kuntayhtymälle.

Hakemukset laaditaan sähköisesti seuraavan linkin kautta: https://webropol.com/s/hakuilmoitussotekeskus2020

Hakuaika tehtäviin päättyy 11.9.2020 klo 15.00 mennessä.
 

Lisätietoja:

  • Lapin Tulevaisuuden sote-keskus -hankkeen hankejohtaja Rea Karanta 040 646 3906 ja
  • Pohjois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus, kehitysjohtaja Kaisa Kostamo-Pääkkö 040 570 2844.