Apuvälineet - eKollega

Apuvälineet

Neurokirjon ihmiset voivat hyötyä tietyistä apuvälineistä arjessaan, tänne on koottuna muutamia yleisimpiä ja tunnetuimpia apuvälineitä.

Apuvälineitä on hyvä testailla ja antaa aikaa itselle tottua niihin, koska kaikki eivät sovi kaikille. Joillekin ihmisille voi auttaa jopa tieto, että erilaisia apuvälineitä on saatavilla, jos tilanne sitä vaatii. Apuvälineet, kuten mikä tahansa uusi asia, vaatii harjoittelua ja yhteisiä sopimuksia niiden käytöstä. 

Apuvälineitä on hyvä kantaa aina mukana, vaikka tuntuisikin, että niitä ei tule tarvitsemaan. 

Apuvälineitä saa hankittua ihan tavallisesta rauta- ja kangaskaupasta sekä siihen erikoistuneista liikkeistä. Sivun lopussa on muutamia näistä liikkeistä listattuna. 

Monissa kirjastoissa on tänä päivänä omat nepsynurkkaukset ja lainattavia nepsykasseja jne. Näitä kannattaa tiedustella oman kunnan kirjastosta ja hyödyntää erilaisten apuvälineiden testaamiseen. 

Kuulon suojaus

Erilaiset kuulokkeet, vastamelukuulokkeet, korvatulpat voivat helpottaa ääniherkkää ihmistä olemaan tiloissa, missä on häntä häiritseviä ääniä. Kuulon suojaamisessa on hyvä muistaa myös ihmisen tuntoaistin herkkyys, joka voi tuoda oman haasteensa kuulosuojainten käyttöön. 

Kehon rauhoittaminen

Erilaiset painotuotteet (peitot, liivit, eläimet jne.) voivat auttaa rauhoittumaan ja voivat purkaa kehon energiaa sellaisenaan.

Hypistelytuotteet

Hypistelytuotteet voivat auttaa joitain ihmisiä keskittymään ja fokusoimaan tarkkaavuuttaan paremmin. Hypistelyyn voi riittää sinitarra, paperin palanen tai ihan siihen tarkoitukseen olevia tuotteita.

Ajan hahmottaminen

Ajan kulun näkyväksi tekeminen voi auttaa joitain ihmisiä esim. erilaisissa toimissa päivän aikana. Ajanhahmottamisen välineitä on mm. munakello, TimeTimer (myös puhelimin sovellukset)

 

Lisätietoa mm.