Motivointivälineitä

Nepsy-nuori ja aikuinen on liiankin usein kompastellut hänen nepsy-piirteidensä ohittamiseen ja kohtaamattomuuteen. Häntä on ehkä yritetty ”muuttaa” toisenlaiseksi, vaikka oikea lähestymistapa olisi voinut olla enemmänkin vuorovaikutuskumppaneiden ja ohjaajien toimintamallien ja -ympäristöjen muokkaus sekä psykoedukatiivinen tuki oman erilaisuuden hyväksymiseksi. Motivaatio kuntoutumiselle ja toimintakyvyn kohentamiselle löytyy usein kun puhutaan asioista oikeilla nimillä ja tehdään yhdessä konkreettisia tavoitteita arjen haasteiden voittamiseksi.

Materiaali

Tästä osiosta löydät valmiita ja itse kehiteltyjä motivoinnin välineitä hankkeen aikana. Jos löydät materiaalien joukosta työkalun / välineen, jonka haluat ottaa omaan käyttöösi, niin klikkaa sitä. Sivun yläosasta löytyy "lataa ↓ painike" – lataa työkalu/väline ja tallenna omalle koneellesi! Voit täyttää haluamaasi lomaketta sähköisesti tai vaihtoehtoisesti tulosta tyhjä lomake itsellesi ja täytä se käsin!

Hyvän elämän kolmio

Opiskelu tai työ, sosiaaliset suhteet, tarvittava tuki. Mistä sinun hyvän elämäsi kolmio koostuu? Ota talteen helppokäyttöinen työkalu!

Hyvien asioiden talo

Tavoiteportaat

Tästä pääset tavoiteportaisiin (PDF)

Valintapolku -työkalu

Esimerkkipolkuja:

  1. Valintapolku elämä ja työ (pdf)
  2. Päihdepolku (pdf)
  3. Valintapolku aggressio (pdf)
  4. Valintapolku koulu (pdf)