Lasten ja nuorten ahdistuksen kognitiivinen lyhytinterventio (ALI) menetelmäkoulutus lasten ja nuorten kanssa työskenteleville - ilmoittautuminen viimeistään 8.9. - ekollega
Tapahtumat
Tästä löydät Posken ja yhteistyökumppaneiden järjestämiä tapahtumia.
Lasten ja nuorten ahdistuksen kognitiivinen lyhytinterventio (ALI) menetelmäkoulutus lasten ja nuorten kanssa työskenteleville - ilmoittautuminen viimeistään 8.9.
Lasten ja nuorten ahdistuksen kognitiivinen lyhytinterventio (ALI) menetelmäkoulutus lasten ja nuorten kanssa työskenteleville - ilmoittautuminen viimeistään 8.9.
Alkaa: 08.10.2024
Päättyy: 18.10.2024
Lasten ja nuorten ahdistuksen kognitiivinen lyhytinterventio (ALI) menetelmä on suunnattu ensisijaisesti Lapin hyvinvointialueella oppilas – ja opiskeluhuollon ammattilaisille ja perustason yksiköihin, joiden tehtävänä on mielenterveyden häiriöiden hoito ja ennaltaehkäisy. Koulutus on maksuton ja kestää menetelmäohjauksineen puoli vuotta.
Koulutus käynnistyy 8.10.24 klo 10–11.00 koulutusstartilla, jossa käydään läpi koulutuksen pääsisältöjä. Koulutusstartin jälkeen koulutuksessa oleva aloittaa verkkopohjaisen teorian ja hoitomallien opiskelun. Menetelmäohjaukset alkavat vko 44.
Terapiat etulinjaan – toimintamallissa kehitetty ahdistuksen kognitiivinen lyhytintervention koulutus antaa tarvittavat työkalut ahdistuksesta kärsivien 7–17-vuotiaiden lasten ja nuorten auttamiseen ja kättä pidempää niille ammattilaisille, jotka eivät tee välttämättä hoidollista työtä. Lyhytinterventio on suunniteltu nopeasti alkavaksi tukimuodoksi tilanteisiin, joissa oireet eivät ole ehtineet vakavoitua. Ahdistuksen kognitiivinen lyhytinterventio on 3–8 käyntikerran työskentelyjakso, jossa ammattilainen tapaa lasta tai nuorta viikoittain, vanhemmat pyritään ottamaan aktiivisesti mukaan työskentelyyn.
Ahdistuksen lyhytinterventio koulutuksen teoriaosuus opiskellaan itsenäisesti työn ohessa verkko-opintoina. Koulutus tarjoaa sinulle laajan valikoiman erilaisia harjoituksia ja tehtäviä, jotka tutkitusti auttavat vähentämään ahdistusta.
Koulutus muodostuu: verkko-opiskelusta (20 h), joka on hyvä suorittaa ennen menetelmäohjausten alkua. Menetelmäohjaus toteutuu koulutuksen aikana 6 x 2 h, 3 viikon välein (12 h) pienryhmissä etäyhteydellä, jossa teorian yhdistämistä käytäntöön tuetetaan ja harjoitellaan yhdessä. Koulutusasiakkaiden kanssa työskentelyä tulee opiskelun aikana toteuttaa yht. 12 h. Koulutusasiakkaiden kanssa työskentely tulee aloittaa heti koulutuksen alkuvaiheessa ja koulutusasiakkaista pidetään koulutuspäiväkirjaa.
Koulutus toteutetaan osana VASA2-hanketta yhteistyössä Lapin hyvinvointialueen ja Terapiat etulinjaan –hankkeen kanssa.
Järjestämme koulutusinfon ma 26.8 klo 13.30–14.00 Liity kokoukseen nyt (linkki avautuu uuteen ikkunaan) Koulutusinfossa saat lisätietoja koulutuksen toteutuksesta.
Koulutukseen ilmoittautuminen viimeistään 8.9.2024 tästä linkistä
Voit ladata koulutusesitteen tästä linkistä
Lisätietoja:
Maria Ikäheimo, lasten ja nuorten terapiakoordinaattori