Pohjois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus

Davvi-Suoma sosiálasuorggi máhttinguovddáš

Tâʹvv-Lääʹddjânnam sosiaalsueʹrj siltteemkõõskõs

Tave-Suomâ sosiaalsyergi mättimkuávdáš

Etusivu - ekollega

 

 

Tapahtumat

Uutiset

Pohjois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskuksen somekanavat ja hiilijalanjälkilaskuri (linkit aukeavat uuteen välilehteen):

Siirry Facebook-sivulle tästä linkistä
Siirry Youtube-kanavalle tästä linkistä
  Siirry X-profiiliin tästä linkistä
Siirry LinkedIn-profiiliin tästä linkistä

Hiilijalanjälkilaskurin logoSiirry tästä hiilijalanjälkilaskuriin

 

 

 

Vapet ja pussit – nikotiinituotteiden haitat nuorten elämässä 8.11. klo 8.15

Tervetuloa keskustelemaan ja jakamaan hyviä käytänteitä ehkäisevän päihdetyön viikon teeman mukaisesta aiheesta. Teemasta alustaa Saija Himanka EHYT ry. Lisätietoja ja teams-linkki löytyvät täältä.

Päihteet ja rahapelaamisen webinaarisarja – Ilmoittaudu nyt!

Kolmiosainen webinaarisarja tarjoaa ammattilaisille työkaluja mm. päihteiden ja rahapelaamisen puheeksi ottoon ja kunnioittavaan kohtaamiseen. Sarjan seuraavat webinaarit järjestetään 14.11. ja 13.12. Ilmoittautuminen webinaareihin päättyy viikkoa ennen. Katso esite ja ilmoittautumisohjeet täältä.

Koulutusta sosiaaliseen raportointiin 

Sosiaalinen raportointi -koulutuksessa perehdytään sosiaaliseen raportointiin rakenteellisen sosiaalityön tiedontuotannon välineenä.  Teams-koulutukset järjestetään Laphan sosiaalipalveluiden esihenkilöille ja työntekijöille seuraavasti: esihenkilöille 12.11., 20.11. ja 22.11 ja työntekijöille 25.11., 29.11., 3.12. ja 12.12. Valitse itsellesi sopivin päivä! Tarkemmat koulutuskuvaukset ja teams-linkit löytyvät täältä: esihenkilöiden koulutukset ja työntekijöiden koulutukset

Suun terveydenhuollon ammattilaisille kertauswebinaarit hoidon tarpeen arvioinnista 12.11. ja 19.11.

Kertauswebinaareissa selkiytetään hoidon tarpeen arvioinnin tarkoitusta suun terveydenhuollon henkilöstölle. Webinaarit ovat samansisältöisiä. Teams-linkki ja lisätiedot löytyvät täältä

Tarvitsetko tukea monitoimijaisen yhteistyön arviointiin?

Oletko mukana hyvinvoinnin, terveyden ja turvallisuuden edistämisessä monitoimijaisessa yhteistyössä? VASA 2 -hanke on julkaissut sähköisen arviointivälineen nimeltä Yhteistyö-Tuokio. Lue lisää täältä.

 

 

Virtuaalisen sosiaali- ja terveyspalvelun ammattilaispalveluun, eKollegaan, voit kirjautua joko käyttäjätunnus-salasanalla tai toimikortilla. Käyttäjätunnukset ja niihin liittyvät käyttöoikeudet saat Lapin hyvinvointialueen digituesta digituki@lapha.fi.

Kirjaudu sisään eKollegaan

Kirjaudu Ekollegaan

Pohjois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus

Olemme Pohjois-Suomen alueella toimiva sosiaalialan kehittämisorganisaatio. Teemme kehittämistä yhdessä kuntien, oppilaitosten, järjestöjen sekä palveluiden käyttäjien kanssa. Toimintamme pohjautuu sosiaalialan osaamiskeskuksia koskevaan lakiin ja asetukseen. Poske on aloittanut toimintansa 2001 ja vuosien varrella toiminnan painopisteiksi ovat muotoutuneet erityisesti sosiaalityön, sosiaalialan konsultaation ja teknologian kehittäminen sekä hyvinvointistrateginen työ ja arviointi. Lisäksi Posken valtakunnallinen eritystehtävä on saamenkielisten ja –kulttuuriin pohjautuvien palveluiden kehittäminen yhteistyössä eri toimijoiden kanssa.

Posken hankkeet

HOP – hyvinvointia, osallisuutta ja pärjäämistä

Hankkeessa kehitetään, testataan ja pilotoidaan työmenetelmiä ja välineitä haastavassa tilanteessä elävien hyvinvoinnin, osallisuuden sekä taloudellisen tilanteen parantamiseksi. Hanke tuottaa tietoa ja lisää ymmärrystä taloudellisesta huono-osaisuudesta sekä tutkii ja kehittää yhteistyössä työmenetelmiä ja -välineitä. Lisäksi toteutetaan kehittäjäasiakasvalmennusta raha-asioiden haasteita kohdanneille henkilöille.

Lue lisää hankkeesta

VASA2 – Vahva sote Lapin hyvinvointialueelle

Hankkeen tavoitteena on pitkävaikutteinen kehittäminen, jonka avulla vastataan koronapandemian aiheuttamiin haasteisiin. Kehitämme Lapin hyvinvointialueen sote-palvelujen saatavuutta ja hoitoon pääsyä. Hankkeen toimenpiteistä hyötyvät lappilaiset palveluiden käyttäjät.  

Lue lisää hankkeesta