Nepsykahvila koettiin hyödylliseksi ja loistavaksi tavaksi tuoda neurokirjoa näkyväksi - ekollega
Nepsykahvila koettiin hyödylliseksi ja loistavaksi tavaksi tuoda neurokirjoa näkyväksi
Nepsykahvila on ollut avoinna nyt vuoden ajan ja tässä ajassa on saatu kuulla neurokirjoon ja kohtaamiseen liittyvistä teemoista hyvin monesta eri tulokulmasta. Kaikissa teemoissa on ollut punaisena lankana perustiedon lisäksi antaa ammattilaiselle keinoja ja välineitä, miten omaa toimintaa voi huomioida ja tarvittaessa muuttaa, jotta erilaiset kohtaamistilanteet olisivat mahdollisimman turvallisia myös neurokirjon ihmiselle.
Nepsykahvila on ollut avoinna vuoden 2024 ajan kolmen viikon välein 45 min ajan Teamsissä. Ammattilaiset ovat voineet tulla vapaasti paikalle, ennakkoilmoittautumista ei ole ollut. Nepsykahvilaa on markkinoitu useissa eri paikoissa, kuten mm. Lapin hyvinvointialueen ammattilaisten intrassa Kaltiossa, Pohjois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskuksen verkkosivuilla ja somessa sekä Lapin digiNepsyn verkkosivuilla ja somessa.
Vuoden aikana Nepsykahvila on
-
ollut avoinna 15 kertaa
-
tavoittanut yhteensä 443 lappilaista ammattilaista
-
koettu hyöty on ollut 4,1 (asteikolla 1-5: 1= erittäin vähän hyötyä – 5= erittäin paljon hyötyä)
Avoimissa palautteissa ammattilaiset ovat kiittäneet ja kuvailleet Nepsykahvilaa loistavaksi ja sen tapaa tehdä asioita näkyväksi erittäin toimivaksi. Teema-alustajilta on saatu palautetta selkeästä ja strukturoidusta konseptista, jollaista ei ole aikaisemmin ollut olemassa. Konseptissa kiitosta on saanut se, että ammattilaisille on annettu välineitä oman toiminnan tarkasteluun eikä niin, että yrittäisimme muuttaa neurokirjon ihmisiä mukautumaan neurotyypillisten tapaan kohdata toisiamme.
Kaikkien Nepsykahviloiden alustukset on tallennettu ja ne tulee löytymään Youtubesta Nepsykahvila - YouTube (linkki avautuu uuteen välilehteen). Tallenteet ovat vapaassa käytössä ja niitä voi vinkkailla myös kollegoille.
Lisätietoja
Marjo Häyry
Henkilökortti
Lue myös viime kevään 2024 osalta uutisointia Ammattilaiset saivat Nepsykahvilasta tärkeää konkretiaa omaan tekemiseen - ekollega - Virtu (linkki avautuu uuteen välilehteen)
Toimintamallin tarkempi kuvaus löytyy Innokylästä Nepsykahvila - neurokirjon ymmärrystä ja yhteisöä ammattilaisille, Lapin HVA (RRP,P4,I1) | Innokylä (linkki avautuu uuteen välilehteen)
Kehittämistyötä tuetaan Euroopan unionin NextGeneration EU rahoituksesta ja se on osa Suomen kestävän kasvun ohjelmaa.