Askeleita yhtenäistämiseen Sote-rakenneuudistus Lapissa -hankkeen johtamisen ja ohjauksen osa-alueessa - ekollega
Askeleita yhtenäistämiseen Sote-rakenneuudistus Lapissa -hankkeen johtamisen ja ohjauksen osa-alueessa
Askeleita yhtenäistämiseen Sote-rakenneuudistus Lapissa -hankkeen johtamisen ja ohjauksen osa-alueessa
Sote-rakenneuudistus Lapissa -hankkeen johtamisen ja ohjauksen osa-alueessa on tavoitteena tehdä asioita, jotka lisäävät yhteistä ymmärrystä ja joiltain osin asioiden samankaltaistamista. Näihin tavoitteisiin tähtäävät toukokuussa alkavat palveluketjujen hallintamallin työpajatyöskentely sekä tiedonhallintamallien yhtenäistämisen kokonaisuus.
Palveluketjujen hallintamalli
Palveluketjujen hallintamallin työpajat järjestetään 28.5., 11.6. ja kolmas elo-syyskuussa kesälomakauden jälkeen. Työpajojen tavoitteena on kuvata nykytila siitä, millaisena Lapin alueen palveluketjujen kehittäminen näyttäytyy. Nykytilan kuvaamisen jälkeen tavoitteena on määritellä, miten tulevaisuudessa palveluketjuja halutaan alueella kehittää sekä sopia alueen toimijoiden vastuista ja rooleista palveluketjujen kehittämisessä ja kuvaamisessa. Tavoitteena on määritellä sellainen hallintamalli, joka olisi toimiva niin nykyisen kaltaisessa tilanteessa kuin tulevalla hyvinvointialueella.
Työpajojen lopputuloksena on tuottaa tiekartta Lapin palveluketjujen hallintamallin käyttöönottamiseksi ja sen jalkauttamiseksi osaksi alueen palveluiden järjestämistä. Toimiva palveluketjujen hallintamalli auttaa vastaamaan kysymyksiin:
- Miten tunnistamme alueen väestön palvelutarpeet?
- Miten voimme kehittää palveluita niin, että pystymme vastaamaan palvelutarpeeseen?
- Miksi on syytä miettiä, miten palveluketjut rakentuvat?
- Miksi palveluiden toteutumista tulisi seurata?
Tiedonhallintamalli
Tiedonhallintamallien yhtenäistämistyössä tavoitteena on tukea alueen kuntia tiedonhallintalain vaatimusten mukaisen tiedonhallintamallin muodostamisessa. Työssä hyödynnetään Lapin sairaanhoitopiirissä tehtyä tiedonhallintamallia.
Työ alkaa yhteisellä kokoontumisella, jossa käydään läpi projektin tavoitteet ja ensiaskeleet. Varsinainen projektityö alkaa nykytilanteen selvittämisellä, jonka jälkeen kunnat jaetaan lähtötilanteensa perusteella pienempiin työryhmiin.
Varsinainen tiedonhallintamalli suunnitellaan yhdessä ottaen huomioon tiedonhallintalain vaatimukset sekä kuntien tarpeet. Lopputuloksena kunnille on luotu selkeä malli, jonka avulla ne voivat toteuttaa tarvittavan dokumentaation yhteisten mallien ja käytänteiden pohjalta.
Lisätietoa:
Projektipäällikkö Ilari Sainio
ilari.sainio@kolpene.fi tai p. 040 835 8230