null Hiilijalanjälkilaskurin pilotointia kodan lämmössä

Hiilijalanjälkilaskurin pilotointia kodan lämmössä

Vähähiiliset sähköiset sote-palvelut hanke vieraili tiistaina 4.10. Rovaniemen koulutuskuntayhtymän (REDU) vieraana Santasportin Havukkakodalla. Paikalla oli REDUn nuoria tuutoreita sekä henkilökuntaa.

Tilaisuudessa hankkeen tiedottaja-koordinaattori Maiju Saarreharju esitteli paikalla olleille hanketta, sen tavoitteita sekä erityisesti pilottivaiheeseen edennyttä hiilijalanjälkilaskuria. Osallistujat antoivat laskurista palautetta, jonka perusteella sitä jatkokehitetään virallista julkaisua varten.

Keskustelua herätti muun muassa hiilijalanjäljen koko ja sen pienentäminen. Pitkien välimatkojen Lapissa julkisen liikenteen vaihtoehdot ovat rajalliset, ja usein matkoja on pakko taittaa omalla autolla. Sote-alan kouluttajat pohtivat digitaalisten palveluiden mahdollisuuksia oman alansa koulutuksessa ja käytännön työssä: paljon on sellaista, jota etänä ei voi tehdä, mutta alalta löytyy myös runsaasti arjen tilanteita, joissa etätapaamiset voivat hyödyttää sekä asiakasta että ammattilaista.

Tilaisuudessa pohdittiin myös sitä, miten nuoret voivat vaikuttaa työelämässä ilmastonmuutoksen hidastamiseksi tai opiskella sellaiseen ammattiin, jossa vaikuttaminen on mahdollista. Polkuja vaikuttamisen mahdollistaviin työtehtäviin on hyvin monenlaisia, ja myös sote-alalla työskenteleviä sekä alaa opiskelevia nuoria on syytä rohkaista pohtimaan oman työn ja oman alan mahdollisuuksia vaikuttaa ilmastoon positiivisella tavalla. Kiinnostuksen ilmastoasioita kohtaan voi esimerkiksi sisällyttää omaan tutkintoon. REDUn sosiaali- ja terveysalan koulutuksessa on mahdollista valita tutkintoon muun muassa sähköisten sote-alan työvälineiden opiskelua.

Vähähiiliset-hanke kiittää REDUn nuoria ja henkilökuntaa lämpimästä ja innostuneesta vastaanotosta.

Jos haluat osallistua hankkeen hiilijalanjälkilaskurin pilotointiin oman organisaatiosi tai harrastusryhmäsi kanssa, ota rohkeasti yhteyttä!

Lisätietoja

Maiju Saarreharju
Tiedottaja-koordinaattori
maiju.saarreharju[at]poske.fi
Avaa henkilökortti