Uudet osaajat esittelyssä - eKollega
Uudet osaajat esittelyssä
Syksyn aikana Poskella on käynnistynyt kaksi uutta hanketta ja myös VASA 2 -hankkeen kehittäjäjoukko on saanut lisävahvistusta. Lue uusien työntekijöiden terveiset alta.
Olen Maria Uusitalo, aloitin työni etävastaanottojen kehittämisen asiantuntijana marraskuussa VASA 2 -hankkeessa.
Koulutukseltani olen terveystieteiden maisteri (terveyshallintotiede ja hyvinvointijohtaminen) ja sairaanhoitaja AMK. Lisäksi olen suorittanut tuotekehitystyön erikoisammattitutkinnon (Sote Lean Master). Olen työskennellyt aiemmin sairaanhoitajana niin perusterveydenhuollossa kuin erikoissairaanhoidossa, ja toiminut esihenkilötehtävissä useamman yksikön kokonaisuudessa perusterveydenhuollossa. Työni ohella olen tehnyt erilaisia kehittämisen projekteja erikoissairaanhoitoon, sekä päivystyspotilaiden osalta erikoissairaanhoidon ja perusterveydenhuollon rajapinnalle parantamaan palvelupolkujen yhdenmukaisuutta ja laatua.
Olen aina ollut kiinnostunut kehittämistyöstä, palveluiden parantamisesta sekä tulevaisuuden näkökulman huomioimisesta. Tässä työssä yhdistyvät nämä tekijät, mikä on todella innostavaa. Etävastaanotto toiminnan kehittäminen ja lisääminen sekä etävastaanottojen ja -tapaamisten toimintamallin luominen Lapin hyvinvointialueelle on mielestäni merkityksellistä työtä, sillä etäpalveluiden avulla voidaan uudistaa toimintatapoja, parantaa palveluiden yhdenvertaista saatavuutta, tarjota erityisosaamista sekä mahdollistaa monikanavaisesti sosiaali- ja terveyspalvelut koko Lapin hyvinvointialueen asukkaille.
Olen Toivo Klemi ja aloitin Sosiaalityön tiedolla johtamisen –hankkeen erityisasiantuntijana elokuussa 2024. Tehtäviini kuuluu muun muassa sosiaalihuollon tietosisältöjen määrittelyä ja sosiaalisen raportoinnin vakiinnuttamistoimia hyvinvointialueella.
Koulutukseltani olen valtiotieteiden maisteri. Olen työskennellyt monipuolisesti erilaisissa julkishallintoon ja sote-asioihin liittyvissä tehtävissä niin yksityisellä kuin julkisella sektorilla, enimmäkseen pääkaupunkiseudulla.
Hankkeessa haluan olla mukana edistämässä tarpeenmukaista ja yhdenmukaista tiedonkeruuta sosiaalihuollossa, minkä avulla voidaan edistää hyvinvointialueen tiedolla johtamista sekä parantaa asukkaiden hyvinvointia.
Olen Tuija Holm ja aloitin Sosiaalityön tiedolla johtamisen -hankkeessa erityisasiantuntijan tehtävässä elokuussa 2024. Olen koulutukseltani yhteiskuntatieteiden maisteri, pääaineenani sosiaalityö. Lisäksi olen valmistunut erikoissosiaalityöntekijäksi rakenteellisen sosiaalityön erikoisalalta.
Ennen hankkeeseen siirtymistäni olen työskennellyt sosiaalityössä yli 20 vuoden ajan. On innostavaa päästä projektin myötä kehittämään sosiaalityötä ja sen yhteiskunnallista tehtävää työssä syntyvän tiedon sekä tiedon hyödyntämisen käytäntöjen ja tiedolla johtamisen kautta. Sosiaalihuollon tiedolla johtamisen hankkeessa on tavoitteena vahvistaa ja kehittää sosiaalihuollon tiedolla johtamista ja rakenteelliseen sosiaalityöhön liittyvää sosiaalista raportointia Lapin hyvinvointialueella.
Olen Liisa Häkkinen ja aloitin RRP3 -hankkeen tutkijasosiaalityöntekijänä elokuussa 2024 ja vastaan Aikuissosiaalityön menetelmien vaikutukset -tutkimuksesta Lapin hyvinvointialueella.
Koulutukseltani olen sosiaalityöntekijä (YTM, 2013) ja vanhempainvapaan aikana opiskelin hallintotieteiden kandidaatin tutkinnon julkisoikeuden oppiaineesta (HTK, 2024). Työurallani olen työskennellyt monipuolisesti eri palvelualueilla niin lasten, aikuisten, perheiden kuin ikäihmisten parissa. Työssäni olen aina ollut innostunut työn kehittämisestä ja julkisoikeuden opinnot herättivät erityisen kiinnostuksen julkishallintoa säätelevää lainsäädäntöä kohtaan. Nykyisessä tutkijasosiaalityöntekijän työssä pääsen näköalapaikalta seuraamaan sosiaalityön kehittämistä ja tuottamaan tutkimustietoa palveluiden vaikuttavuudesta, mikä on todella inspiroivaa!
Olen kotoisin Mikkelistä ja tällä hetkellä asun Kuopiossa perheeni kanssa. Vapaa-aika kuluu enimmäkseen pienten poikien kanssa touhutessa ja rakkaan hevosharrastuksen parissa. Hevosiin liittyen olen kouluttautunut myös hevosavusteisten palveluiden ohjaajaksi, mikä tarkoittaa hevosen hyödyntämistä sosiaalialan kuntoutustyössä.
Olen Sari-Anna Maijala, terveyspalveluiden tiimissä Ikääntyvien palveluiden erityisasiantuntijana työskentelevä asiantuntija. Aloitin työni Vasa 2 -hankkeessa lokakuussa, ja roolini keskittyy ikäihmisten palveluiden kehittämiseen. Koulutukseltani olen sairaanhoitaja YAMK, ja työkokemukseni kattaa laajasti sairaanhoitotyön alueet, kuten vuodeosaston, kotisairaalan sekä kotihoidon palveluvastaavan tehtävät.
Tavoitteena on kehittää ja mallintaa asumispalvelu- ja kotihoidon yksiköiden virka-ajan ulkopuolisten tilanteiden konsultaatiokäytäntöjä yhdenmukaisemmiksi ja sujuvammiksi, jotta palvelu olisi entistä tehokkaampaa ja asiakaslähtöisempää. Lisäksi työpakettiini kuuluu kotisairaalan sairaanhoidon tiimien toimintamallien kehittäminen, sekä palvelun sisäisten käytänteiden parantaminen osana Kolarin sote-kehittämisen pilottia.
Olen sitoutunut kehittämään ikäihmisten palveluiden ja varmistamaan, että palvelut ovat asiakaslähtöisiä, joustavia ja tehokkaita. Työni myötä haluan vaikuttaa siihen, että ikäihmiset saavat tarvitsemansa tuen ja hoidon oikea-aikaisesti ja parhaalla mahdollisella tavalla.
Lisätietoja:
Maria Uusitalo, maria.uusitalo@poske.fi
Toivo Klemi, toivo.klemi@poske.fi
Tuija Holm, tuija.holm@poske.fi
Liisa Häkkinen, liisa.hakkinen@poske.fi
Sari-Anna Maijala, sari-anna.maijala@poske.fi