Kolarin palvelukoti Tannan lupapaikka kotisairaalan potilaille – uusi yhteistyömalli vahvistaa hoidon saatavuutta lähipalveluna - eKollega
Kolarin palvelukoti Tannan lupapaikka kotisairaalan potilaille – uusi yhteistyömalli vahvistaa hoidon saatavuutta lähipalveluna
Kolarin palvelukoti Tannan lupapaikka kotisairaalan potilaille – uusi yhteistyömalli vahvistaa hoidon saatavuutta lähipalveluna
Vasa2- hankkeen järjestämä kehittämisiltapäivä pidettiin Kolarissa 4. marraskuuta, jossa mukana olivat Sote-kehittämisen pilotin työryhmä, sairaanhoidon tiimi, Kolarin asumispalveluyksikön Tannan henkilöstö sekä Kolarin lääkärit. Tapahtuman keskiössä oli Tannan lupapaikan organisoiminen ja siihen liittyvät keskeiset kysymykset.
Lupapaikka on tarkoitettu kotisairaalan potilaille, jotka tarvitsevat muun hoidon lisäksi lyhytaikaista hoivan tuomaa turvaa, tällöin lääkäri voi ohjata hänet lupapaikalle. Tällainen tilanne voi tulla kyseeseen esimerkiksi elämän loppuvaiheessa saattohoidon yhteydessä.
Kehittämisiltapäivässä keskusteltiin aktiivisesti siitä, mitä lupapaikan perustamisessa on otettava huomioon. Erityisesti keskusteltiin käytännön järjestelyistä, yhteistyöstä eri osapuolten välillä sekä lupapaikan toiminnan sujuvuuden varmistamiseksi tarvittavista toimenpiteistä. Huomiota kiinnitettiin myös hoitotyön kirjaamiseen, hoitoprosessien sujuvuuteen ja työnjaon tarkempaan määrittelyyn.
Tannan kehittämisiltapäivä oli onnistunut tilaisuus, jossa keskusteltiin avoimesti ja hyvässä hengessä hoitotyön käytännöistä ja kehittämisnäkymistä. Tavoitteena on jatkaa yhteistyötä ja varmistaa, että asiakkaan hoito on aina asiantuntevaa, sujuvaa ja asiakaslähtöistä. Iltapäivän aikana syntyi monta hyvää ajatusta ja käytäntöä, jotka vievät sairaanhoidon tiimin palveluita parempaan suuntaan.
Tannan lupapaikan kehittäminen on osa laajempaa palveluiden kehittämistä, jonka tavoitteena on taata laadukkaat lähipalvelut alueen asukkaille. Lupapaikan käytännön asioiden valmistelu jatkuu työryhmän toimesta.
Lisätietoja:
Sari-Anna Maijala, sari-anna.maijala@poske.fi
Kehittämistyötä tuetaan Euroopan unionin NextGeneration EU rahoituksesta ja se on osa Suomen kestävän kasvun ohjelmaa.