OT-konsultaatio - ekollega

Pohjoisen OT-keskuksen logokooste

Pohjoinen OT-keskus

Pohjoisen OT-keskuksen palvelut

OT-keskus tukee erityisen vaikeiden kysymysten ratkaisemista siellä, missä lapsia, nuoria ja perheitä kohdataan ja haasteet ilmenevät. OT-keskuksen kohderyhmä ovat Pohjoisen YTA-alueen (Kainuu, Keski-Pohjanmaa, Lappi, Pohjois-Pohjanmaa) ammattilaiset työtehtävissään. Hyödynsaajia ovat heidän asiakkaansa.

OT-keskus kokoaa verkoston asiantuntijoita, joilla on erityisosaamista lasten somaattisiin sairauksiin, lapsiperheiden terveyssosiaalityöhön, lapsiperheiden sosiaalihuollon palveluihin ja lakiasioihin. OT-keskus tekee yhteistyötä VIP-verkoston kanssa.

Etäkonsultaatiot jatkuvat. Syksyn 2023 konsultaatioajat ovat nyt varattavissa.

OT-keskus & Ensi- ja turvakotien liitto: Vieraannuttaminen – tunnista, puutu ja auta

Ilmoittaudu maksuttomaan etäkoulutukseen 17.11. mennessä Ensi- ja turvakotien liiton verkkosivuilla tästä linkistä: Ilmoittautuminen (linkki aukeaa uuteen välilehteen). Koulutus on ensisijaisesti tarkoitettu sosiaali-, terveys- ja kasvatusalan ammattilaisille, jotka kohtaavat työssään eronneita vanhempia ja heidän lapsiaan.

Koulutusesitteeseen voit tutustua tästä linkistä: esite (linkki aukeaa uuteen välilehteen)

Tapahtumatiedot eKollegassa: Vieraannuttaminen 27.11.

Etäkonsultaation pilotti

Etäkonsultaatiossa saa neuvoa etänä, tietoturvallisesti OT-keskuksen asiantuntijaryhmältä.  

Etäkonsultaatio suositellaan tehtäväksi asiakkaan suostumuksella.

Etäkonsultaatiota varten käyttäjän ei tarvitse rekisteröityä tai kirjautua erikseen, vaan riittää, että täyttää esitietolomakkeen. Se välittyy tietoturvallisesti, suojatussa yhteydessä OT-koordinaattorille, jonka tehtävänä on yhteensovittaa sopivat asiantuntijat ja aikataulu etäkonsultaatiolle. Etäkonsultaatio tapahtuu ammattilaisten välisenä etäneuvotteluna.