null Yhteistyötä ikäihmisten perhehoidon edistämiseksi

Yhteistyötä ikäihmisten perhehoidon edistämiseksi

Tulevaisuuden sotekeskus- hankkeen ikäihmisten palvelujen osa- alue tekee tiivistä yhteistyötä Leader Pohjoisin Lappi ry:n Ikäihmisten ammatillista perhehoitoa- hankkeen kanssa perhehoidon edistämiseksi koko Lapin alueella.

Ikäihmisten ammatillista perhehoitoa Lappiin- hankkeessa ovat mukana Utsjoki, Inari, Sodankylä, Savukoski, Pelkosenniemi ja Salla ja hanke toimii v. 2022 loppuun saakka. Hankkeessa järjestetään infotilaisuuksia, koulutusta ja ikäihmisten perhekotien esittelyjä sekä tuetaan kuntien toimijoita sääntökirjojen laatimisessa. Ikäihmisten perhehoidosta kiinnostuneilla on mahdollista saada tietoa, tukea ja ohjausta perhehoidon aloittamiseen. Hankkeeseen voit tutustua täältä (avautuu uuteen välilehteen). Yhteyttä voi ottaa projektipäällikkö Tuulikki Aholaan, p. 040 158 7213, tuulikki.ahola@pll.fi.

Yhteistyössä tulemme järjestämään ikäihmisten perhehoidosta etäinfon 3.12, joka sisältää muun muassa lappilaisten perhekotien esittelyjä. Etäinfosta tiedotamme lähempänä ajankohtaa enemmän.

Yhdessä toteutamme myös ikäihmisten perhehoitajien ennakkovalmennuksen, joka käynnistyy 23.11. Ennakkovalmennus toteutetaan etäyhteydellä, joten osallistuja voi olla mistä päin Lappia tahansa. Ennakkovalmennukseen otetaan max 12 henkilöä. Nyt onkin tärkeää kunnissa tiedottaa tulevasta ennakkovalmennuksesta ja ohjata perhehoidon toteuttamisesta kiinnostuneet ottamaan yhteyttä joko Eevaan tai Tuulikkiin.

Syyskuussa toteutetussa Hyvän perhehoidon kulmakivet- koulutukseen osallistui yli kaksikymmentä Lapin kuntien toimijaa jotka työskentelevät perhehoidon parissa. Yhteistä keskustelua ja pohdintaa perhehoidon järjestämisestä syntyi paljon ja voitiin todeta, että nyt kaikilla on yhteinen tahtotila perhehoidon edistämiseen, jotta kunnissa on tulevaisuudessa mahdollisuus tarjota ikäihmiselle perhehoito yhtenä vaihtoehtona.

Lisätietoja perhehoidon kehittämisestä tai voit vaikkapa ilmoittaa kiinnostuksestasi osallistua ikäihmisten perhehoitajan ennakkovalmennukseen tuulikki.ahola@pll.fi tai eeva.patokoski@poske.fi