null Rovaniemen Walk in Talk -toiminta käynnistyi

Rovaniemen Walk in Talk -toiminta käynnistyi

"Avajaisissa oli innostunut tunnelma", Tulevaisuuden sote-keskus -hankkeen asiantuntijat kertoivat. Kuva: Maina Laine

Tulevaisuuden sote-keskus -hanke on ollut mukana 12–29-vuotiaiden nuorten Walk in Talk -toiminnan kehittämisessä Rovaniemellä. Nuorisotila Popparilla on käynnistynyt 12.9.2022 maksuton keskusteluapu Walk in Talk yhteistyössä Rovaniemen seurakunnan, Tyttöjen Talon, Rovaniemen Neuvokkaan sekä Rovaniemen nuoriso- ja koulupalveluiden kanssa.

Walk in Talk -keskustelutuki on kertaluontoista, luottamuksellista ja maksutonta eikä siihen tarvitse varata aikaa, vaan nuori voi sananmukaisesti kävellä vain sisään ja saada keskusteluapua.

Keskustelutukea tarjotaan 12.9.2022 alkaen arkimaanantaisin klo 14–17 nuorten infopiste Popparissa Rinteenkulman kauppakeskuksessa. Esitteeseen voit tutustua täällä (avautuu uuteen välilehteen).

Taustalla on yhteinen huoli nuorten hyvinvoinnista. Mielenterveyden tukeminen on yhteinen asiamme.

Avajaisia juhlittiin maanantaina 5.9.2022 klo 14 alkaen nuorisotiedotuspiste Popparilla. Avajaisissa oli mukana toiminnan suunnitelussa mukana olleet tahot ja tutustumassa kävi myös koulukuraattoreita ja terveydenhoitajia.

"Yhteistyö tämän projektin puitteissa on ollut innokasta ja mutkatonta. Toiveemme on, että tämän toiminnan kautta moni nuori saa kaipaamaansa apua", Rovaniemen seurakunnan kirkkoherra Ilari Kinnunen kommentoi tilaisuuden jälkeen Facebookissa (avautuu uuteen välilehteen).

Myös Uusi Rovaniemi julkaisi noston avajaisista. "Kysymyksessä ei ole terapia, vaikka toiminnassa mukana olevilla aikuisilla onkin koulutusta ja kokemusta mielenterveyden tukemisesta", jutussa painotetaan. Koko tekstin pääset lukemaan 7.9. ilmestyneestä Uuden Rovaniemen näköislehdestä sivulta 12 (aukeaa uuteen välilehteen).

Walk in Talk -toiminta Rovaniemellä on kuvattu toimintamalliksi Innokylään. Sitä pääset tarkastelemaan täällä (aukeaa uuteen välilehteen).

Mikäli muissa kunnissa on kiinnostusta Walk in Talk -toiminnan kehittämisestä, voitte olla yhteydessä:

Mikko Närhi
Sosiaalihuollon erityisasiantuntija
mikko.narhi@poske.fi
Avaa henkilökortti

Tuula Mäntymäki
Terveydenhuollon erityisasiantuntija
tuula.mantymaki@poske.fi
Avaa henkilökortti