Tapahtumat

Tästä löydät Posken ja yhteistyökumppaneiden järjestämiä tapahtumia.

null Ohjatun omahoidon koulutus - ilmoittaudu 27.2. mennessä!

Ohjatun omahoidon koulutus - ilmoittaudu 27.2. mennessä!

Alkaa: 14.03.2024 klo 12.00

Päättyy: 14.03.2024 klo 13.00

Koulutus on tarkoitettu nuorten ja täysi-ikäisten kanssa Lapin hyvinvointialueella työskenteleville sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisille, jotka työssään kohtaavat mielenterveyden oireisiin tai haastavien elämäntilanteiden käsittelyyn tukea tarvitsevia asiakkaita. Koulutus on maksuton. Koulutus toteutetaan osana VASA2-hanketta yhteistyössä Terapiat etulinjaan –hankkeen kanssa.

Ohjattu omahoito on lieviin ja keskivaikeisiin mielenterveyden häiriöihin ja useisiin mielenterveyden pulmatilanteisiin sopiva matalan kynnyksen hoitomuoto. Ohjatussa omahoidossa työskennellään työntekijän tuella osoitteesta mielenterveystalo.fi löytyviä omahoito-ohjelmia hyödyntäen. Ohjattu omahoito on täysi-ikäisten kanssa työskennellessä keskimäärin 1-3 käyntikerran mittainen, mutta nuorten kanssa työskennellessä tuen ja yhteisen harjoittelun tarve voi olla tätä suurempi.

Koulutus käynnistyy 14.3.2024 klo 12-13 Teams-yhteydellä pidettävällä koulutusstartilla. Koulutusstartin jälkeen koulutus jatkuu itsenäisesti suoritettavilla verkko-opinnoilla (4-8 h), joiden suorittamiseen on tärkeää varata aikaa. Koulutukseen kuuluvat menetelmäohjaukset (2x1h) järjestetään huhti- ja toukokuussa. Menetelmäohjauksissa käsitellään koulutuksessa olevilla menetelmää käyttäessä tulleita kokemuksia ja haastekohtia.

Koulutukseen ilmoittautuminen 27.2.2024 mennessä oheisen linkin kautta: Ilmoittaudu tästä (linkki aukaa uuteen välilehteen)

Lisätietoja: psykologi Elina Valkonen, elina.valkonen@lapha.fi, 040-509 1679