null Hae mukaan Lapset puheeksi –menetelmä- ja kouluttajakoulutuksiin!

Hae mukaan Lapset puheeksi –menetelmä- ja kouluttajakoulutuksiin!

Pohjois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus järjestää Lapset Puheeksi –koulutuskokonaisuuden, joka koostuu Lapset puheeksi -menetelmäkoulutuksesta ja Lapset puheeksi -kouluttajakoulutuksesta. Menetelmäkoulutus antaa valmiudet käyttää työssään Lapset puheeksi - keskustelua ja - neuvonpitoa. Kouluttajakoulutus antaa valmiudet kouluttaa Lapset puheeksi -menetelmiä.

Lue lisää Lapset Puheeksi (LP) -menetelmästä ja Toimiva lapsi ja perhe (Tl&p)-työn koulutuksista Suomen Mielenterveys Ry:n sivuilta (siirryt toiseen palveluun).

Lapset puheeksi -menetelmäkoulutuksen sisältö ja tavoitteet

  • Koulutus pitää sisällään työskentelyn teorian, Lapset puheeksi -keskustelun harjoituksineen sekä perustiedot Lapset puheeksi -neuvonpidosta. Tavoitteena on, että osallistuja tuntee keskeisen taustateorian sekä käsitteet ja kykenee soveltamaan niitä käytännön Lapset puheeksi –työssä.

  • Tavoitteena on, että menetelmäosaaja kykenee toteuttamaan työskentelyä menetelmäuskollisesti ja LP –lokikirjan mukaisesti. Osallistujan tulee koulutuksen aikana toteuttaa 2 Lapset puheeksi –keskustelua omassa työssään. Mikäli osallistuja jatkaa kouluttajakoulutukseen, osallistujan on tehtävä 5 keskustelua.  

  • Hyväksytysti suoritetusta koulutuksesta saa pätevyyden toteuttaa Lapset puheeksi -keskustelua ja osallistuja saa Lapset puheeksi -keskustelun todistuksen.

Lapset puheeksi -Kouluttajakoulutuksen sisältö ja tavoitteet

  • Koulutuksessa paneudutaan kouluttamisen kysymyksiin, harjoitellaan kouluttamista ja LP -työskentelyn menetelmäohjausta sekä käydään työnohjauksessa läpi osallistujien koulutusprosesseja.

  • Osallistujan tulee koulutuksen aikana toteuttaa LP -menetelmäkoulutuksen yksin tai parin kanssa ja koulutuspäivien aikana käydään yhteisesti läpi kouluttamisen prosessia ja kokemusta.

  • Pätevöitymisen ehtona on osaamistavoitteiden täyttyminen. Hyväksytysti suoritetusta koulutuksesta saa pätevyyden kouluttaa menetelmäosaajia ja LP -menetelmän kouluttajatodistuksen. Ainoastaan Mieli ry:n hyväksymät kouluttajat ja kouluttajien kouluttajat voivat kouluttaa työmenetelmiä ja myöntää koulutettavilleen menetelmätodistuksia tai kouluttajatodistuksia

  • Kouluttajaoikeus on voimassa kolme vuotta. Kouluttajaoikeuden ylläpito edellyttää aktiivisuutta menetelmän käyttämisessä, kouluttamisessa ja menetelmätyön edistämisessä.

Koulutuspäivät

Koulutuskokonaisuus järjestetään siten, että osallistujan on mahdollista osallistua vain menetelmäkoulutukseen (3 päivää) tai kouluttajakoulutukseen (5 päivää). Osallistujan on mahdollista osallistua myös koko kokonaisuuteen (yhteensä 8 päivää). Lapset puheeksi -koulutuskokonaisuus järjestetään etäyhteyksillä seuraavasti (Teams -linkki lähetetään osallistujille sähköpostissa):

31.8.2021, 16.9.2021 ja 6.10.2021 (menetelmäkoulutus) 
21.10.2021, 10.11.2021, 2.12.2021, 11.1.2022, 1.2.2022 (kouluttajakoulutus)

Koulutuspäivät järjestetään aina klo 9.00-15.30.

Koulutus edellyttää läsnäoloa. Menetelmäkoulutuksen 18 tunnin kokonaisuus edellyttää läsnäoloa vähintään 12 tuntia. Mahdollinen poissaolo korvataan oppimistehtävällä. Ensimmäisestä koulutuspäivästä ei voi olla poissa. Kouluttajakoulutuksessa 5 päivän eli 30 tunnin kokonaisuus edellyttää läsnäoloa vähintään 24 tuntia, mahdollinen poissaolo korvataan oppimistehtävällä. Ensimmäisestä koulutuspäivästä ei voi olla poissa.

Kouluttajina toimivat Jaana Jokinen ja Maija Hiltula / Pohjois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus.

Koulutuksiin hakeutuminen

Menetelmäkoulutukseen hakeutuminen edellyttää alan perustutkintoa: sosiaali-, terveydenhuolto-, kasvatus- tai kirkon alan tai vankeinhoidon perustutkintoa tai muuta soveltuvaa tutkintoa. Koulutuskokonaisuus on tarkoitettu ensisijaisesti Lapin alueen työelämätoimijoille julkisen sektorin palveluissa, joilla on mahdollisuus omassa työssään käyttää ja / tai kouluttaa menetelmää.

Koulutusryhmien maksimikoko on 20 hlöä. Valintakriteereinä käytetään ilmoittautumisjärjestystä ja alueellista ja palvelukohtaista tasapuolisuutta erityisesti kouluttajakoulutuksen osalta. Kouluttajakoulutukseen (5 päivää) hakeutuminen edellyttää 18 tunnin mittaisen (3 päivää) Lapset puheeksi -menetelmäkoulutuksen suorittamista sekä yhteensä 5 tehtyä Lapset puheeksi –keskustelua. Koulutus on osallistujalle maksuton.

Hae menetelmä- ja kouluttajakoulutuksiin webropol -lomakkeella (siirryt toiseen palveluun) 15.8.2021 mennessä. Valinnat koulutukseen pääsystä tehdään viikolla 33 (16.8-20.8.2021).

Lisätietoja

kehittäjä-sosiaalityöntekijä Maija Hiltula, maija.hiltula@poske.fi
kehittämispäällikkö Jaana Jokinen, jaana.jokinen@poske.fi