Tapahtumat

Tästä löydät Posken ja yhteistyökumppaneiden järjestämiä tapahtumia.

null Asiakaskertomusmerkinnät tulevat - mikä muuttuu?

Asiakaskertomusmerkinnät tulevat - mikä muuttuu?

Alkaa: 01.12.2021 klo 14.00

Päättyy: 01.12.2021 klo 16.00

Keskustelua sosiaalihuollon rakenteisesta/määrämuotoisesta kirjaamisesta.


Teams-keskustelu Lapin toimijoille ke 1.12.2021 kello 14-16

Tapaamisen aikana käydään läpi  15 asiakaskertomusmerkintää läpi muutamassa eri keskusteluryhmässä eri tulokulmien/teemojen kautta, jolloin sosiaalialan eri toimijat ja erilainen tulokulma nousevat esille. Mukana on työntekijöitä sekä palvelun järjestämisen että sen toteutuksen puolelta ja myös sitä pohditaan, kuinka asiakaskertomusmerkintöjä voitaisiin hyödyntää tilanteessa, jossa vielä kirjataan asiakkaan arjesta potilastietojärjestelmän puolelle. Osa keskustelijoista on käyttänyt asiakaskertomusmerkintöjä jo pidemmän, osa on saanut ne tietojärjestelmään vasta ihan äsken.

Muutoksen taustalla on se, että kansallisesti sosiaalihuollon kirjaaminen yhdenmukaistuu ja kaikki kirjaukset  ja asiakirjat tulee toteuttaa muutaman vuoden sisällä valtakunnallisesti yhdenmukaisiin rakenteisiin. Asiakaskertomusmerkintöjä on nyt määritelty 15 erilaista ja ne avaavat sosiaalipalvelun konkreettia kulkua  ja toteuttamista, esimerkiksi toteutuneita ja peruuntuneita tapaamisia, arjen tapahtumia, annettua ohjausta ja neuvontaa jne. Ne täydentävät sekä tuottavat aineistoa asiakkaan tärkeimpien asiakirjojen: palvelutarpeen arviointiasiakirjan sekä laajan suunnitelman laatimiseen ja päivittämiseen, joista nostetaan oleellisin tieto sosiaalihuollon palvelupäätöksiin, joiden perusteella toteutetaan myönnetty palvelu.

Kannattaa tutustua etukäteen asiakaskertomusmerkintöihin sekä muuhun tulevaan asiakasasiakirjamateriaaliin Sosmetan sivulta. Siirrä sivulle tästä linkistä (Linkki aukeaa uuteen välilehteen)

Tapaamisen puheenjohtajana toimii Rakenneuudistushankkeen koordinaattori LapIT Oy:n sosiaalihuollon erityisasiantuntija, Sote-palvelut,  Nina Peronius, keskustelijoina sosiaalihuollon kirjaamistiimi.

Tapahtumaan osallistuminen tästä linkistä (linkki avautuu teams -sovellukseen)

Lisätietoa:
Nina Peronius
Sosiaalihuollon erityisasiantuntija, Sote-palvelut
LapIT Oy
050 303 9953
Nina.Peronius@lapit.fi