null Aikuissosiaalityön päivät 26.-27.1.2022 Oulussa, teemana ovat köyhyys ja korona.

Aikuissosiaalityön päivät 26.-27.1.2022 Oulussa, teemana ovat köyhyys ja korona.

Aikuissosiaalityönpäivät järjestetään 26.-27.1.2022 Oulussa. Ajankohtaisena teemana päivillä ovat köyhyys ja korona. Puhujiksi ovat varmistuneet:

Heikki Hiilamo, sosiaalipolitiikan professori Helsingin Yliopistosta. Hiilamon tutkimusalueita ovat olleet muun muassa perhepolitiikka ja köyhyys.

Anna-Stina Nykänen, Helsingin Sanomien toimittaja. Hänet on palkittu useasti artikkelistaan Niukkuus vie voimat. (avautuu uuteen välilehteen huoltaja-säätiön www-sivuille)

Timo Harrikari, sosiaalityön professori, Lapin Yliopisto. Harrikari johtaa Koronaviruspandemia ja sosiaalityö - globaalit haasteet ja ratkaisut-tutkimushanketta (PANDA). Hankkeessa selvitetään, miten pandemiaolosuhteet ovat muuttaneet ja muuttavat sosiaalihuollon organisaatioiden, sosiaalityön ammattilaisten ja sosiaalityön asiakkaiden tilanteita.  

Jouko Karjalainen, asiantuntija, Socca - pääkaupunkiseudun sosiaalialan osaamiskeskus. Karjalainen on pitkänlinjan köyhyystutkija, joka on työskennellyt sosiaalipolitiikan parissa niin sosiaalityöntekijänä kuin tutkijanakin. Hän on tutkinut erityisesti huono-osaisuutta ja leipäjonoja Suomessa. Viimeisimpänä Karjalainen on johtanut STM:n selvitystä ruoka-avun tilanteesta ja järjestämisestä Suomessa.

Tiina Ristikari, kehitysjohtaja, Itla - Itsenäisyyden juhlavuoden säätiö. Ristikari on tehnyt vuosia perustutkimusta lapsuuden olosuhteiden vaikutuksesta aikuisuuden hyvinvointiin, tunnistaen yhteiskuntaan kiinnittymisen riski- ja suojaavia tekijöitä. 

 

Lisätietoja:

Eija Savelius-Koski, sosiaalihuollon erityisasiantuntija, Tulevaisuuden sote-keskus Lapissa -hanke
eija.savelius-koski@poske.fi | 040 184 0007